Nasveti in varnostVarnost

Qashqaiju priznanje na testu NCAP

Novi Nissan Qashqai dobil priznanje Euro NCAP »Best in Class 2021«.

Mesec po tem, ko je dobil oceno pet zvezdic Euro NCAP, je novi Nissan Qashqai od neodvisne organizacije European New Car Assessment Programme prejel še priznanje najboljšega v razredu majhnih terencev v letu 2021. Euro NCAP vsako leto objavi seznam tistih avtomobilov, ki so se najbolje odrezali v svojih razredih, kar pokaže, kateri modeli so bili na preskusih boljši od svojih tekmecev. Ta priznanja podeljujejo na osnovi skupne ocene zaščite odraslih potnikov, otrok in pešcev ter varnostnih pomagal. Tehtan seštevek ocen v teh kategorijah določi zmagovalca v vsakem razredu oziroma prejemnika priznanja »Best in Class«.

Euro NCAP je zaščito odraslih potnikov in otrok v novem Qashqaiju ocenil na 91 odstotkov, s čimer ga je uvrstil med najboljše v skupini njegovih tekmecev. Dodana srednja varnostna blazina – novost Nissana v Evropi – za preprečevanje trka glav voznika in sovoznika ob bočnem trku je pripomogla, da je Qashqai pri ocenjevanju zaščite ob bočnem trku dobil najvišjo možno oceno 16 točk.

Skoraj najvišjo možno oceno 23,8 od možnih 24 točk je prejel za zaščito otrok ter najvišjo oceno 12 točk za preverjanje namestitve varnostnega otroškega sedeža. Rezultat 70 odstotkov na področju zaščite ranljivih udeležencev v prometu Qashqai je na preverjanju zaščite pešcev in kolesarjev dosegel rezultat 70 odstotkov. Zmagovalce v razredu si lahko ogledate TUKAJ.

Boštjan Praprotnik
foto: 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button