Nasveti in varnostVarnost

Premik ure, kratki dnevi in kar tretjina voznikov nepripravljenih za vožnjo

Takšni so izsledki Nissanovega poizvedovanja …

Pri Nissanu so evropske voznike povprašali nekaj splošnih vprašanj, ki so aktualna v drugi polovici jeseni. Prihajajoči vikend namreč sledi premik ure na zimski čas, kar nadalje pomeni, da bomo popoldneve ovili v še več mraka. Vsled prihoda zime bo čedalje več dni v tisti klasični sivini – megla, mraz in ponekod tudi led.

Kar 61 odstotkov vprašanih je priznalo, da so nekoliko živčni ob krajših dneh in vožnji v zgoraj opisanih pogojih, 46 odstotkov pa jih je menja, da so premalo vešči vožnje v slabših razmerah. Dobra polovica je nadalje potrdila, da je že več kot enkrat preložila vožnjo zaradi slabega vremena, kar je vsekakor vzpodbudna vest.
Nadaljnji odgovori razkrivajo, da je relativno visok odstotek vprašanih manj samozavestnih pri vožnji v jesensko-zimskih razmerah, kar tretjina vprašanih pa se počuti nepripravljenih na vožnjo v takšnih razmerah. Vse to nam lahko olajšajo sodobni in napredni elektronski pomočniki. Pri Nissanu so jih združili v delno avtonomno tehnologijo ProPILOT, medtem ko nekateri varnostni ostajajo »samostojni«. Vsekakor dejstvo, ki je vredno razmisleka in doplačila, saj vam lahko kasneje privarčuje evre pri popravilu poškodovanega vozila, da o vašem zdravju niti ne pričnemo.

Blaž Likovič
foto: Nissan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button