NasvetiNasveti in varnostV razmislek

Parkiranje – nočna mora precejšnjega deleža voznikov

Bočno, vzvratno in vse vmes.

Pri Škodi so v okviru svoje evropske »parking« kampanje, preko katere utemeljujejo dobre plati asistenčnih sistemov za ta manever, izvedli kar nekaj anket na temo parkirnih navad evropskih kupcev. Izkazalo se je, da je relativno enostavno dejanje za nekatere pravcata nočna mora.

Statistika odgovorov namreč razkriva, da je 73 odstotkov vprašanih odgovorilo, da je že obupalo na parkiranjem na določenem mestu in se odpeljalo na lov za drugim prostim mestom. Zakaj točno? Zato, ker je skoraj četrtina (23 %) med parkiranjem že trčila v sosednja mirujoča vozila in zato, ker jih je tretjina vprašanih pri postavljanju vozila v ustrezen položaj že poškodovala platišče.

Zato je 55 odstotkov vprašanih mnenja, da so parkirna pomagala (kamera, senzorji, ipd) nekakšen »must have« v vozilih, saj močno olajšajo parkirne manevre. V o so celo tako prepričani, da brez ustreznih elektronskih pomočnikov novega ali rabljenega vozila sploh ne bodo kupili. Za konec vam v tolažbo lahko le še podamo, da je zgolj štiri odstotke vprašanih zatrdilo, da do danes še niso imeli nikakršnih težav pri parkiranju vozila. Morda pa so le preponosni, da bi preglavice priznali …

Blaž Likovič
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button