Nasveti in varnost

Obnova severne ljubljanske obvoznice med Zadobrovo in Novimi Jaršami

Po novo zasnovanem cestišču bo promet stekel julija 2023.

Celostna obnova odseka severne ljubljanske obvoznice H3 med razcepom Zadobrova in priključkom Šmartinska cesta ter dela odseka med priključkom Šmartinska cesta in krožiščem Tomačevo, bo potekala v več fazah.

Zaradi prestavitve elektronskega portala bo do 5. avgusta 2022 oviran promet na območju razcepa Zadobrova. Sledi naslednja faza del, ki bo trajala predvidoma do sredine septembra, ko bo promet proti Zadobrovi potekal po dveh zoženih pasovih ter na kraku razcepa Zadobrova proti Novemu mestu (na vzhodno ljubljansko obvoznico) samo po enem pasu. V naslednjih fazah obnove bo promet urejen po dveh zoženih pasovih v vsako smer vožnje.

Letos bodo dela potekala predvidoma do začetka zimske sezone, čez zimo bodo zapore odstranjene, tako da bodo dela pod zaporami cestišča znova stekla z aprilom in se v celoti zaključila do začetka julija 2023.

Rekonstrukcija priključka Leskoškove ceste na hitro cesto H3

DARS v sofinanciranju z Mestno občino Ljubljana od začetka lanskega oktobra izvaja rekonstrukcijo priključka Leskoškove ceste na hitro cesto H3.

Dela obsegajo izgradnjo polnega avtocestnega priključka na Leskoškovo cesto, vključno z razširitvijo severne servisne ceste v dvopasovnico, izgradnjo krožnega križišča na severni in južni strani, rekonstrukcijo obstoječega nadvoza, gradnjo novega nadvoza ob obstoječem nadvozu, gradnjo nadvoza zaradi poteka priključnega kraka C s H3 (izvoz s H3 v smeri Zadobrove) pod južno servisno cesto, gradnjo podvoza zaradi poteka južne servisne ceste pod priključnim krakom južnega krožnega križišča na obstoječ nadvoz, prestavlja se Pot ob žici, kar zahteva gradnjo podhodov pod južnim krožnim križiščem, izgradnjo novih jeklenih portalov, izgradnjo novih opornih/podpornih zidov, preureditve cestne razsvetljave, prestavitve in ureditve telekomunikacijskega in optičnega omrežja, električnih inštalacij in električne opreme, prestavitev in zaščita klica v sili, ureditve vodovoda in plinovoda.

Trenutno sta na priključku Leskoškova zaprta kraka A (izvoz s H3 v smeri proti Tomačevemu) in D (uvoz na hitro cesto v smeri proti Zadobrovi), zaprta je tudi servisna cesta ter del Leskoškove ceste jug in zahod. Dela potekajo na severni in južni strani na objektih in na voziščih. Uvoz na H3 v smeri Zadobrove in Leskoškova cesta jug bosta odprta predvidoma sredi septembra.

Rocco
foto: DARS

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button