Nasveti in varnostVarnost

Ob poplavah najprej poskrbite za svojo varnost

Zaradi izrednih vremenskih razmer zaprte nekatere poslovalnice Zavarovalnice Triglav

V Zavarovalnici Triglav ob poplavah, s katerimi se ob obilnem deževju soočajo v nekaterih delih Slovenije, naraščanje vodostajev pa je še pričakovati, poudarjajo, naj prebivalci najprej poskrbijo za lastno varnost. Šele zatem naj, če je to varno, zaščitijo svoje premoženje in ko to dopuščajo okoliščine, škodo prijavijo zavarovalnici. Zavarovance spodbujajo k prijavi škode na daljavo. Na poplavljenih območjih, predvsem na Celjskem in Savinjskem, lahko pa tudi drugod po Sloveniji, so zaprte nekatere njihove poslovalnice.

Po neurjih, ki so v zadnjih tednih prizadela skoraj vse slovenske regije, se zaradi obilnega deževja, ki se bo po napovedih vremenoslovcev nadaljevalo do konca tedna, na nekaterih območjih soočajo s poplavami. Nekateri vodostaji so prestopili bregove ponoči in zjutraj, voda pa še narašča.

V Zavarovalnici Triglav medtem še vedno intenzivno poteka prijava škodnih primerov in popis škode na terenu po neurjih s točo in vetrom v zadnjih tednih. Ker je zaradi poplav okrnjeno poslovanje nekaterih njihovih poslovalnic, ponekod pa so jih morali zaradi izrednih vremenskih razmer zapreti, zavarovance spodbujajo k prijavi škode na daljavo. To lahko storijo na spletni strani Triglav.si, na voljo pa sta tudi digitalna poslovalnica i.triglav in brezplačna telefonska številka 080 555 555.

Za pomoč pri oddaji škodnega zahtevka se lahko posamezniki vedno obrnejo tudi na svojega zastopnika. Stranke, ki bodo škodo (pred)prijavile na daljavo, bodo predstavniki Zavarovalnice Triglav kontaktirali v najkrajšem močnem času in se z njimi dogovorili o nadaljnjem poteku reševanja škodnih zahtevkov.

V Zavarovalnici Triglav poudarjajo, da si prizadevajo vse primere zavarovancev obravnavati čim hitreje, ko to dopuščajo okoliščine. Naravne nesreče in drugi dogodki, ko so ogrožena življenja ljudi, pa zahtevajo še odločnejši odziv in prednostno ukrepanje na terenu. Prebivalcem, ki jih prizadenejo neurje ali drugi vremenski ekstremi, kot so tudi poplave, svetujejo, naj najprej zaščitijo lastna življenja in šele zatem, če je to varno, svoje premoženje. Ko to dopuščajo okoliščine, naj morebitno škodo prijavijo zavarovalnici. Kljub temu, da za prijavo škode velja tridnevni rok po njenem nastanku, zavarovalnica v primeru tovrstnih dogodkov upošteva tudi kasnejše prijave. Z oddajo prijave zavarovancem torej ni treba hiteti, ampak naj počakajo, da se razmere umirijo in voda umakne.

Splošna navodila za hitrejše reševanje škode na nepremičninah:

– Vsa dela izvajajte na varen način in najprej poskrbite za lastno varnost. Nobena materialna škoda ni pomembnejša od življenja.
– S sanacijo škode pričnite čim prej in jo ustrezno dokumentirajte. Fotografirajte tudi med deli, medtem pa shranite:
vsa dokazila o vrsti in obsegu škode ter
poškodovane predmete in vso pomembno dokumentacijo (računi ipd.).

Na e-naslov premozenje.info@triglav.si:

posredujte obvestila, vprašanja, dokazila, fotografije in drugo dokumentacijo. Zraven napišite tudi številko – svojega škodnega zahtevka, ki ste jo prejeli po prijavi škode;
zavarovalnico obvestite, če menite, da je škoda višja od 5.000 evrov;
pišite, če kljub tem navodilom ne veste, kako postopati v svojem primeru.

Dodatna navodila v primeru škode zaradi poplave:
Fotografirajte:
poškodbe v notranjosti objekta. Naredite čim več fotografij, tudi ko začnete s čiščenjem, črpanjem vode iz poplavljenih prostorov in njihovim sušenjem. Tako bo viden obseg škode;
poplavljene in uničene stvari.

Poškodovani predmeti:
če je mogoče, poplavljene in uničene stvari spravite do prihoda cenilca.

Posredujte dokumentacijo:
vse račune/predračune za sanacijo;
seznam/popis poškodovanih stvari s količinami: bolj natančen je popis škode, lažje in hitreje se škoda reši in zaključi;
mere prostorov, ki so bili poškodovani (kvadrature tlorisa prostorov, sten …).

Zavarovalnica Triglav

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button