NasvetiNasveti in varnostVarnost

Juhu, spomladansko čiščenje je tu!

»Kratke, a sladke« na temo osnov čiščenja vozila.

Ne, ne bomo razpredali o velikem spomladanskem čiščenju, ki bi navadno sledil v človeku bolj prijaznih temperaturah, ko lahko z vrtno cevjo in sesalcem v roki dejansko postojite nekaj časa na prostem. Minula zima si sila težko prisluži oznako zima, vendarle pa smo pripravili nabor kratkih »čistilnih akcij«, ki jih je smiselno izvesti kljub do sedaj deževni pomladi.

  • Začnimo na začetku – čistilo za stekla. Glede na izmenjavo sončnih in deževnih uric poskrbite, da bo čistilna tekočina vedno zadostno napolnjena, v nasprotnem primeru boste težko zrli na cesto pri vožnji v smeri sonca.
  • Preglejte vsa stekla in svetila ter odstranite umazanijo, ki se je nabrala preko hladnejših mesecev.
  • Ste uporabili brisalce, ko so le-ti primrznili na steklo? Upamo, da ne. Če ugotovite, da so med potjo pomanjkljivo sposobni, se varno ustavite, in šele tam očistite stekla.
  • Čiščenje podvozja. Na spodnji strani jeklenih konjičkov se blato, umazanija in sol rade združijo v posebno mešanico, ki jo je smiselno čimprej odstraniti. Rešitev je v avtopralnici ali zares natančnem domačem pranju s precej kukanja pod avtomobil.
  • Držite distanco, predvsem od tovornjakov in dostavnih vozil. To bo tudi preprečilo nalet drobnega kamnja, ki so ga zimske službe posule med zimskim obdobje. V nasprotnem primeru bo sprednji del vozila čistil avtoličar ali avtosteklar.

 

Blaž Likovič
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button