E-MobilnostNa vodi

Maseratijeva pot vodi tudi po vodi

Maserati je v sodelovanju s podjetjem Vita Power ustvaril Tridente. Luksuzni električni motorni čoln, s katerim je Maseratijevo strategijo elektrifikacije razširil na vodo.

Vita Power in Maserati imata enako vizijo mobilnosti prihodnosti glede zmogljivosti in elegance. Vita Power je podjetje za pomorsko tehnologijo, ustanovljeno z namenom zmanjšanja vpliva na morsko okolje. Pri Viti Power stremijo k razvoju električnih in integriranih pogonskih sistemov ter električnih čolnov za rekreativno in komercialno uporabo, ki jih podpira posebna pomorska infrastruktura za hitro polnjenje.

Tridente je 10,5-metrski motorni čoln brez emisij, narejen pa za dnevno križarjenje po jezerih in obalah, z največjo močjo 600 KM in zmogljivostjo baterije 252 kWh, ki zagotavlja potovalno hitrost 25 vozlov, največjo hitrost 40 vozlov in polnjenje v manj kot eni uri.

Na plovilu Tridente se lahko v kokpitu, ki ga je mogoče konfigurirati za različne potrebe (usmerjenost k zmogljivosti ali večjemu udobju), na njem se lahko pelje do 10 oseb (vključno z voznikom), potniki pa lahko uživajo na palubi, kjer se nahajata tuš in lestev za plavanje. Čoln je izdelan iz ogljikovih vlaken, ki so ga po dokončali mojstri v podjetju Hodgdon Yachts, ameriškem izdelovalcu plovil iz Maina z več kot 200-letno zgodovino.

Blaž Likovič
foto: Vita Power

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button