E-MobilnostNa kolesih

Električni Raziskovalec od danes na voljo tudi slovenskim kupcem

Ford predstavlja "štromarskega" Explorerja.

Ford je danes najavil, da bo v Sloveniji od danes možno naročiti električnega Explorerja. O Explorerju smo že pisali TUKAJ, vseeno pa lahko nekako osvežimo spomin.

Explorerjeva kabina je prostorna in ponuja veliko prostorov za shranjevanje, vključno s skritim ‘zasebnim’ predalom in 17-litrsko osrednjo konzolo, v kateri je dovolj prostora za večje predmete, kot je prenosni računalnik. Explorerja boste brez težav zapeljali tudi na daljše izlete, saj se baterija v 26 minutah napolni od 10 do 80 odstotkov, njegov doseg pa znaša 602 kilometrov in je hkrati najboljši v segmentu, glede na velikost baterije.

Električni Ford Explorer je prvo električno vozilo, ki ga bodo serijsko izdelovali v novem Fordovem centru za električna vozila v Kölnu v Nemčiji. Vozila v Sloveniji pričakujejo avgusta, za prve kupce, ki se bodo odločili za nakup že v juniju, pa so pri pooblaščenih Fordovih trgovcih pripravili posebno finančno spodbudo. Ford Explorer je lahko, z vključeno subvencijo Eko sklada, dosegljiv za 40.754 evrov.

Boštjan Praprotnik
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button