E-MobilnostNa kolesih

Električni cestni buggy Callum Skye kmalu na cesti

Avanturistični posebnež je skoraj nared.

Poznavalci britanskih oblikovalcev vozil so zagotovo že slišali za Iana Calluma, mojstra oblikovnih potez prenekaterega Aston Martina in Jaguarja. Dotočni gospod je kasneje odprl lastni oblikovni studio in to kar vam serviramo v nadaljevanju je inženirski plod njegove ekipe.

Callum Skye je nekakšen terenski električni avtomobil, ki je prej kot udobju namenjen zabavi. Zasnovan je kot 2+2 avtomobil, čeprav je zadnja klop prej odmerjena prtljagi kot potnikom in je zgolj za kratkotrajno (zasilno) vožnjo. Ambient je zasnovan precej futuristično in je pričakovano prežet z digitalizacijo.

Nekaj več besed so Britanci namenili pogonu, ki energijo črpa iz baterije z 42 kWh. Ta omogoča le 270 kilometrov avtonomije, jo bo menda možno napolniti v zgolj desetih minutah. Precej hitro kot velja zapisati tudi za pospeševanje, saj vas bo Skye z mesta do stotice katapultiral v manj kot štirih sekundah. Zaradi agilnosti so morali ustvariti relativno lahek avtomobil in Skye s 1.150 kilogrami to zagotovo je.

Cenik bo prikazoval opcije med 95 in 130 tisočaki, v zameno za nekaj stotakov pa že lahko položite rezervacijo posebneža med električarji, ki bo nastal v maloserijskem številu. Več bo jasno po premieri na dogodku Concours on Savile Row, ki se bo prav zdaj odvil v Londonu.

Blaž Likovič
foto: Callum

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button