E-MobilnostNa kolesih

Electrogenic širi elektrificirano floto klasičnih vozil

Britanski električni »know how« še širi …

Ljubitelji klasičnih vozil, ki želijo restavrirane štirikolesne umetnije naokoli voziti s pomočjo elektrike, se redno obračajo na britanskega specialista s tega podorčja – podjetje Electrogenic. Tam električni pogon vgrajujejo v praktično vse cestne ikone, od legendarnega Fiata 500 pa vse do Land Rover Defenderja in Citroëna DS recimo. Tokrat pa so Britanci samozavestno podali napoved, da se njihov domet širi.

 

V okviru svojega razvojnega oddelka nudijo najsodobnejše električne pogone pod oznako »Powerd by Electrogenic«. Slednje sicer tudi vgrajujejo, vseeno pa je jedro podjetja njihov raziskovalno-razvojni (R&D) oddelek. Zatorej se Electrogenicovi pogonski sklopi vgrajujejo pri pooblaščenih podjetjih in po novem boste lahko električni pogon vgradili v Defenderja prve generacije (z letnico 20126 ali manj), klasičnega Jaguarja E-Type in nenazadnje še v praktično vse Porsche 911 serije s statusom starodobnika.

Morda se zdi razvoj tovrstnih paketov enostaven, vendar je potrebno poudariti, da ima prav vsaka izvedenka določenega vozila svojevrsten pogonski sklop. Ta je oblikovno pogojen z obstoječo karoserijo in podvozjem, ki prvotno seveda nista prilagojena uporabi električnega pogona. Za to nato poskrbijo inženirji pri Electrogenicu, ki tako za prav vsak avtomobil ustvarijo svojevrsten električni pogonski sklop, katerega lahko naročite in namestite pri pooblaščenih podjetjih. Če vas grize firbec pa odsurfajte na uradno spletno stran TUKAJ, kjer lahko izveste še veliko več.

Blaž Likovič
foto: Electrogenic

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button