E-MobilnostNa kolesih

Bo Aehra nov italijanski premijski izdelovalec vozil?

Razkošni električarji bodo imeli baterije znamke Miba.

Aehra ni zgolj še ena izmed butičnih razvijalcev električnih vozil, temveč je zagonsko podjetje, ki je potihoma a vztrajno razvija. O tem priča nedavna naznanitev novega koraka k razvoju serijskega električnega SUV-ja, ki so ga napovedali v lanskem decembru.

V sicer ne ravno obširni vesti so namreč podali informacijo, da bodo za kar 120 kWh zajetni baterijski paket poskrbeli pri Mibi, specialistu za baterijske sisteme iz prav tako sosednje Avstrije. Severni sosedje nikakor niso zelenci na tem področju, saj njihove korenine segajo v skoraj stoletje oddaljeno leto 1927. Kakorkoli, poskrbeli bodo za baterijski sistem na 950-voltni arhitekturi, ki bo omogočila hitro polnjenje vse do 350 kW moči.

Italijanski butični SUV, katerega ambient se bohoti v enormno zajetnem ekranu, naj bi k nakupu vabil vse interesente z vsaj 180 evrskimi tisočaki na tekočem računu. Ti bodo v zameno dobili zares prestižni električno voz, ki bo imel štiri ali petvratno zasnovo, pri čemer se bodo bočna vrata odpirala v dvižnem slogu »galebovih kril« (gullwing).

Italijansko podjetje Aehra, ki je avtomobilski trg naselilo šele v minulem letu, je skozi nekaj mesecev obstoja že nekoliko spodbodlo rajo z nekaj drznimi napovedmi in skicami. Kaj bo na koncu res in kaj se bo v letu 2025 zapeljalo v prodajo, pa naj bi zvedeli v kratkem.

Blaž Likovič
foto: Aehra

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button