DružabnoNovice

Žiga – Nocoj

Vsestranski glasbenik Žiga Murko je izdal že peti single, s katerim se javnosti predstavlja kot r&b in soul pevec. Nocoj je tudi njegov prvi uradni single v slovenščini!

Nocoj je spevna balada, ki se vam bo pela še dolgo po tem, ko se izteče. Govori o goreči želji po povezanosti z osebo, s katero je odnos skrenil v napačno smer, toda upanje umre zadnje. Žiga Murko je dobro uveljavljeno ime na slovenski in mednarodni sceni. Prekaljeni pozavnist se je podpisal pod številne pomembne jazz projekte, v zadnjem desetletju pa se je uveljavil tudi kot producent, DJ in eden osrednjih in daleč najbolj plodovitih beat-makerjev na močni slovenski inštrumentalni hip-hop sceni.

Z vsakim singlom raste z mikrofonom. Vsak komad je bolj izpopolnjen, njegov vokal pa vedno bolj izklesan. Nič nenavadnega, saj velja za neumornega perfekcionista in eruditskega raziskovalca urbane glasbe, ki se ne boji novih izzivov. Žiga potrpežljivo in brez pretirane naglice pili in brusi svoj prvi vokalni album.

O prihajajočem albumu pravi, da “bo imel različne energije, ki se bodo združile in prešle iz pesmi v pesem, kot da hodi skozi časovni stroj, vendar ne ostane nekje v času. Vedno se vrača v sedanjost in tisto, kar še prihaja.”

Nad Žigovo glasbo vestno bdi izkušeni mojster zvoka David Darlington, ki se lahko pohvali z dvema Grammyjema in sodelovanjem z nepreglednim seznamom zvezdnikov, kot so Madonna, Placido Domingo, Miles Davis, Sting, Wayne Shorter, Chaka Khan, Luther Vandross, Kylie Minogue, Whitney Houston, Herbie Hancock in številni drugi.

Rudi Leskovec
foto: Žiga Murko

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button