DružabnoNovice

Žiga Jelar – Odpri oči

Smučarski skakalec Žiga Jelar predstavlja svojo peto skladbo Odpri oči.

Pred poleti v Planici bo naš orel s skladbo zajadral radijske valove, konec tedna pa ga čaka finale svetovnega pokala v smučarskih skokih. Mimogrede: pretekli vikend je Žiga po dveh letih ponovno stal na zmagovalnem odru – v posamični tekmi svetovnega pokala v Obertsdorfu si je z dvema vrhunskima poletoma zagotovil 2. mesto.

Tako kot na cel svet so popolna izolacija, samota, strah in tesnoba tudi na Žigo pred dvema letoma močno vplivali. A v tistih težkih časih je le nastalo nekaj zelo dobrega – nova skladba Odpri oči. Skladba govori o izgubi medsebojnih stikov, topline in živahnosti življenja v tistih prvih mesecih z virusom. In prav vsak od nas se je znašel v novi, nepredvidljivi in težki situaciji, nekateri tudi v veliki stiski. Žiga je zato temnemu izvoru skladbe dodal prepotrebno svetlobo: ko pred seboj ne vidimo konca je težko … a takrat je treba odpreti oči, zaupati vase, se soočiti z nastalo situacijo in ne izgubiti upanja. In to je tudi sporočilo skladbe Odpri oči, pravi Žiga Jelar. Skladbo Odpri oči je Žiga spisal s kitaristom Gašperjem Cankarjem, za končno podobo skladbe pa so odgovorni prekaljeni glasbeniki: Jan Baruca je prevzel produkcijski del, instrumente pa so odigrali Anže Langus Petrovič (bas), Jure Rozman (bobni), Marko Hrvatin (kitara) in Mitja Bobič (klaviature).

Žiga je, poleg vrhunske športne kariere, vse od mladih let negoval in uril tudi svojo ljubezen do glasbe in svoj glasbeni talent. Pri petih letih je dobil pravo diatonično harmoniko. In od takrat so instrumenti in glasba del njegovega vsakdana. Zaključil je glasbeno šolo, se naučil igranja kitare, trenutno se uči še klavir. Odpri oči je njegova peta avtorska skladba, njegova želja za (bližnjo) prihodnost pa je izid prvenca in prvi samostojni koncerti.

Rudi Leskovec
foto: Žiga Jelar

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button