DružabnoNovice

Žiga – I believe in you

Vsestranski glasbenik Žiga Murko je dobro uveljavljeno ime na slovenski in mednarodni sceni. Prekaljeni pozavnist se je podpisal pod številne pomembne jazz projekte, v zadnjem desetletju pa se je uveljavil tudi kot producent, DJ in eden osrednjih in daleč najbolj plodovitih beat-makerjev na močni slovenski inštrumentalni hip-hop sceni.

V zadnjem času pa se Žiga dokazuje v popolnoma novi vlogi – kot r&b in soul pevec. Z vsakim singlom raste z mikrofonom. Vsak komad je bolj izpopolnjen, njegov vokal pa vedno bolj izklesan. Nič nenavadnega, saj velja za neumornega perfekcionista in eruditskega raziskovalca urbane glasbe, ki se ne boji novih izzivov. Tako je pred nami že njegov četrti single z naslovom I believe in you.

Žiga poslušalca nežno boža po ušesih in ga s prefinjenim stilom varno vodi čez spretno aranžirano glasbo, bogato s teksturami in globokim basom, ki odlikuje tudi njegov beat-makerski opus. Čuten komad za neustrašne romantike in obetajoče večere.

Žiga z novim singlom napoveduje tudi svoj prvi vokalni album, ki ga potrpežljivo in brez pretirane naglice brusi brez pritiska pred datumom izida. Izšel bo, ko bo Žiga z njim zadovoljen. O prihajajočem albumu pravi: “Album bo imel različne energije, ki se bodo združile in prešle iz pesmi v pesem, kot da hodi skozi časovni stroj … vendar ne ostane nekje v času. Vedno se vrača v sedanjost in tisto, kar še prihaja.”

Nad Žigovo glasbo vestno bdi izkušeni mojster zvoka David Darlington, ki se lahko pohvali z dvema Grammyjema in sodelovanjem z nepreglednim seznamom zvezdnikov, kot so Madonna, Placido Domingo, Miles Davis, Sting, Wayne Shorter, Chaka Khan, Luther Vandross, Kylie Minogue, Whitney Houston, Herbie Hancock in številni drugi.

Rudi Leskovec
foto: Glasilka

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button