DružabnoNovice

Vesna Kovač – Konjak

Vesna Kovač predstavlja novo skladbo Konjak. Če je v skladbah Divje srce, in Najdi volkove prikazala svojo divjo stran, z udarno balado Konjak predstavlja svojo ranljivejšo plat.

Neukrotljiva Vesna Kovač se v novi skladbi Konjak predstavlja kot ogenj – vročekrvna in strastna ženska – v odnosu do bolj hladnega, zadržanega moškega. Dva nekompatibilna elementa, ogenj in led, se v tej baladi povežeta, kljub različnosti v svojem pristopu in karakterju. Tudi tokrat je Vesna za skladbo spisala besedilo, za njeno glasbeno podobo pa sta poskrbela Kevin Koradin (glasba, aranžma) in Clifford Goilo (aranžma).

Svoj močen in odločen, čeprav tokrat malenkost bolj ranljiv, karakter je Vesna pokazala tudi v videospotu za skladbo Konjak. V njem nastopa tudi kraljevi piton, ki simbolizira nevarnost – tisto, ki jo je mogoče s pravimi pristopi in prijemi tudi omiliti; tako, kot je mogoče osvojiti tudi Vesnin močen karakter. ”V svoje spote rada vključim živali. Vsi kadri s kačo so bili prijetni in zame navdihujoči in morda je bilo s kačo še najlažje snemati, saj sem jo lažje obvladovala, ko sem si jo nadela okrog vratu. Ljudje imajo velikokrat do plazilcev predsodke, a povsem neupravičeno. Kača, tako kot vsaka žival, čuti napetost in strah in bolj ko si sproščen, lepše in lažje je rokovanje z njo. Mislim, da smo posneli res dobre kadre,” o snemanju s kačo pravi Vesna, ki je prejšnja dva videospota posnela s konji in s psi.

Rudi Leskovec
foto: Vesna Kovač

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button