DružabnoNovice

V Ljubljani se odpira prestižni hotel …

… za čebele … samotarke!

Pred prihajajočim svetovnim dnevom čebel je A1 Slovenija tokrat s svojimi aktivnostmi osvetlil manj znane čebele samotarke. Izjemne opraševalke, ki so pogosto v senci medonosnih čebel, so zaradi sprememb v okolju močno ogrožene, vedno težje pa najdejo tudi primerna mesta za gnezdenje. Zato je A1 Slovenija svojemu logotipu pred poslovno stavbo v Ljubljani dodal novo rabo – postal je hotel za čebele samotarke. S tem podjetje nadaljuje z aktivnostmi za urbano čebelarjenje in ustvarjanje primernih razmer za življenje čebel v mestu.

Ob svetovnem dnevu čebel organizacije in podjetja vsako leto opozarjajo na pomen čebel, ki naj bi s svojim opraševanjem poskrbele za vsako tretjo žlico hrane. A ne le medonosne čebele in slovenska kranjska čebela, za velik del opraševanja poskrbijo manj znane čebele samotarke. Te so pri opraševanju veliko učinkovitejše, saj lahko ena samotarka opravi delo kar stotih medonosnih čebel. A1 Slovenija zato ob letošnjem svetovnem dnevu čebel ozavešča o čebelah samotarkah in s svojimi aktivnostmi povečuje število primernih mest za gnezdenje v urbanem okolju. Otvoritev novega hotela je spremljal tradicionalni slovenski zajtrk na gurmanski način, ki ga je pripravil Bruno Šulman, zmagovalec MasterChefa 2022. Rdeča nit zajtrka so bila jabolka in med, ki ju, tako kot mnoga živila, brez čebel ne bi bilo.

»Z okoljskimi aktivnostmi, ki jih v A1 Slovenija uresničujemo znotraj ambiciozne strategije ESG, želimo biti vzor ostalim podjetjem in spodbujati naše partnerje, uporabnike in zaposlene, da aktivno skrbijo za naš planet. Pomemben del tega so čebele, zato svojo dejavnost na tem področju nadgrajujemo z opozarjanjem na čebele samotarke. S hotelom, ki smo ga postavili znotraj našega logotipa, jim izrekamo dobrodošlico in upamo, da smo s tem spodbudili tudi druge, da v podjetjih ali vrtovih najdejo primerno mesto za njihovo gnezdenje,« je povedal Dejan Turk, predsednik uprave A1 Slovenija in A1 Srbija, ki je tudi otvoril čebelji hotel.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button