DružabnoNovice

V 24 urah priveslali 9 tisoč evrov!

V petek, 19. maja, se je ob 15. uri v centru funkcionalne vadbe CrossFit Ljubljana že šestič pričelo 24-urno dobrodelno veslanje.

Sedem dvoranskih veslačev C2 se je ob znaku na klubski zvonec, ki ga je dala sekretarka ZPM MP, Tanja Petek, pognalo v tek in niso se ustavili do sobote do 15:00! Preveslani kilometri predstavljajo osnovo za donacijo (1km = 1 evro), podjetja donatorji pa nato kilometre pretvorijo v evre in v celoti donirajo Zvezi prijateljev mladine Moste Polje, ki z izkupičkom poskrbi za otroke iz socialno ogroženih družin.

Seštevek vseh sedmih števcev je na koncu pokazal kar 2.500 preveslanih kilometrov, donatorji pa so obljubili, da bodo seštevke zaokrožili in prispevali še nekaj dodatnih evrov. Poleg prispevkov, ki so jih v dobrodelne lončke namenili sodelujoči, čakamo še na podatek, koliko sredstev je bilo nakazanih preko QR kode s sklicem na 24-urno dobrodelno veslanja. Skupni znesek znaša okoli 9.000 evrov!

Zbrana sredstva bodo tudi tokrat v celoti namenili otrokom iz socialno ogroženih družin in donirali projektu Veriga dobrih ljudi, ki poteka pod okriljem Zveze prijateljev mladine Moste Polje. Število ljudi, ki se znajdejo v socialni stiski strmo narašča, zato so želeli z akcijo prispevati delček pomoči. Pokroviteljstvo nad sedmimi veslači so prevzela srčna podjetja Hair Culture, Sanolabor, Slikopleskarstvo Vindiš, Zemljak, Malalan in drugi. Vsekakor dogodek, ki mora ostati tradiciolen, saj je posvečen dobremu namenu.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

4 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button