DružabnoNovice

Uspešno zaključen 16. Weekend Media Festival v Rovinju

Weekend.16 je ponovno potrdil status vodilnega regionalnega festivala in navdušil približno 6000 obiskovalcev.

Najboljši vikend v letu je ponovno navdušil, izobraževal in zabaval ter upravičil naziv vodilnega regionalnega festivala medijev, komunikacij, marketinga in širšega področja kreativnega poslovanja. Stara Tobačna tovarna v Rovinju je v zadnjih treh dneh zbrala rekordno število obiskovalcev, ki so imeli priložnost sodelovati na vrhunskih predavanjih in slišati vse od vodilnih regionalnih in svetovnih strokovnjakov o aktualnih temah in trendih današnjega časa, z neizogibno dozo super druženje in zabava. Med njimi so bile teme o sobivanju piarovcev in novinarjev, kontroverznih podjetnikih, vplivu umetne inteligence, fenomenu pasti, pa tudi o poslovnih neuspehih, ki so jih na svoji razvojni poti zabeležili uspešni podjetniki.

»Weekend.16 je presegel vsa pričakovanja! Fantastično je bilo ponovno uživati ​​v neverjetnem vzdušju, pogledu na polne dvorane in zadovoljnih obrazih rekordnih 6000 obiskovalcev, ki so uživali zadnji septembrski vikend. Ponovno smo dokazali, da smo festival – vodilni v izmenjavi izkušenj, velike energije, prijateljstev in ustvarjanja poslovnih sodelovanj, pa tudi festival novih idej,« je povedal Tomo Ricov, programski direktor Weekend Media Festivala. ki je tudi letos potekalo pod generalnim pokroviteljstvom skupine Adris.

Umetna inteligenca je vseprisotna, z njo se bodo seveda razvijale tudi mlajše generacije, na nas pa je, da spoznamo vse njene možnosti, se izobražujemo, informiramo in sprejmemo pozitivne spremembe, ki jih bo prinesla, je bil poudarek panela Open about AI. . Dinamična razprava strokovnjaka za umetno inteligenco Borisa Debića, direktorja ZŠEM, Mislava Malenice, predsednika in izvršnega direktorja hrvaškega združenja Mindsmiths in Joška Mrndžeta, direktorja Adriatics regije Google, ki jo je moderiral Aco Momčilović, strokovnjak in svetovalec, Futurehr, se je zaključila s sporočilom da ni toliko pomembna tehnologija, kolikor je pomembno dejstvo, da je doba, s katero se soočamo, nova revolucija. Boris Jokić, direktor Inštituta za družbene raziskave, je v svojem predavanju zaključil, da sta razvoj digitalnih tehnologij in umetne inteligence korenito spremenila vse vidike našega življenja in da zasebni prostor skoraj ne obstaja več.

Kishore Mahbubani, singapurski diplomat, nekdanji predsednik Varnostnega sveta OZN in strokovnjak za mednarodne odnose, je na panelu Je Zahod izgubil? delil neverjetna spoznanja o prihodnosti, geopolitičnih spremembah in vplivu Azije na Zahod. “Naslednjih 10 let bo 10 najbolj razburljivih let v geopolitiki,” je dejal Mahbubani in poudaril, da še nikoli v zgodovini človeštva nismo gledali, kako se spopadata dve neverjetni sili enake velikosti in moči. »To bo pretreslo svet, pripnite se z varnostnimi pasovi!« je dejal Mahbubani iz navdihujočega predavanja.

Rudi Leskovec
foto: Weekend

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button