DružabnoNovice

Tilen Lotrič – Življenje se piše z veliko

Tilen Lotrič zapel mami v spomin

Po udarni lanskoletni Ljubi, ljubi, ljubi me se Tilen Lotrič vrača v bolj umirjene vode in predstavlja novo skladbo Življenje se piše z veliko, balado posvečeno mami. Tej prilaga tudi videospot, v katerem med drugim eno od vlog odigrata tudi njegova starša.

Čeprav bi skladbo Življenje se piše z veliko lahko hitro označili kot le še eno ljubezensko balado, ta v svojem bistvu skriva globje sporočilo, katerega dodatno podkrepi videospot.

»Življenje je treba živeti, ne le preživeti. Vsekakor pa je to lažje, ko imamo ob sebi prave ljudi, ki dajo barvo našemu vsakdanu. To je lahko partner, prijatelj, sodelavec ali kot v mojem primeru mami. Z njo me je vezala močna vez … no, še vedno me. Ona me je vzela k sebi, ko sem potreboval dom in ljubečo družino. Pokazala mi je širino ljubezni in kar se mi zdi še najpomembnejše, naučila me je živeti. Kot zapojem v pesmi vse sorte ljudi prinese usoda in vesel sem, da je meni prinesla najboljšo mami« spregovori Tilen in doda, da bo ta vsekakor z njim ostala tudi v pesmi »To pesem pojem zanjo.«

Besedilo nove skladbe je ponovno spisal Rok Lunaček, za melodijo poskrbel Martin Žunec, pod aranžma pa se tokrat podpisuje Krešimir Tomec. Ekipa je skladbo ohranila v pozitivnem duhu, kot pa smo izvedeli, je tudi Rok pisal s posebnim namenom. Napisal jo je namreč svojemu pokojnemu očetu.

»Težko strnem zgolj v eno poved vse to, kar v meni povzroča dotična skladba; lahko rečem, da ima tisto nekaj, kar me vrne v preteklost, med spomine, nekam tja med ljudi, ki jih imam rad; tudi tiste, ki jih ni več. Vem, da sva s Tilnom že na začetku govorila, da ima ta pesem v sebi ‘nekaj več’. Je preprosta, a subtilna.

Dandanes pesmi v tem žanru vse redkeje nosijo to emocijo.« razloži Rok Lunaček, čemur Martin Žunec, s katerim je Tilen sodeloval že pri uspešnici Jagoda, še doda »Tilen je mlad in zelo perspektiven pevec. Vesel sem, da je pesem s takšnim potencialom pristala v njegovih rokah. Ob prebiranju Rokovega besedila sem tudi začutil, kam moramo speljati glasbeno zgodbo in ji tako ustvaril močno in toplo melodijo za dušo.«

Rudi Leskovec
foto: Menart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button