DogodkiDružabno

Teja Jeglich Design in Mancca sta združili moči

Kolekcija Crystal dreams predstavlja sanjski, in predvsem unikatni, modni kos

Modni ustvarjalki Teja Jeglič in Manca Končnik sta združili svoje moči, prepletli modno zgodbo nakita in torbic ter ustvarili kolekcijo Crystal Dreams (Kristalne sanje). Rdeča nit kolekcije toaletnih torbic, ki so unikatne in ročno izdelane (vsake je na voljo le en kos), so svetlikajoči detajli in njuna želja po skupnem ustvarjanju.

Za modno oblikovalko Tejo Jeglič ste zagotovo že slišali, saj so njene torbice prava zgodba o uspehu. Teja je sicer po izobrazbi modna oblikovalka, oblikovalka torbic oziroma modnih dodatkov. “Vedno me je veselila moda in vse, kar je povezano z njo, zato sem se podala na pot oblikovanja oblačil na Fakulteti za dizjn, nekaj časa sem preživela tudi v Angliji, kjer sem študirala modno oblikovanje na šoli Leeds college of art. Tam sem tudi ustvarila blagovno znamko Tejajeglichdesign,” svoje modne začetke razkriva oblikovalka, ki jo modne navdušenke še vedno občudujejo in jo največkrat najdejo na spletni strani www.tejajeglichdesign.com.

Zgodba Mance Končnik je že od mladosti povezano z ustvarjanjem, od risanja, oblikovanja pa vse do nakita. Njena želja po kreiranju je bila tako velika, da ji je mama komaj sproti kupovala ves potreben material. “Resno pa sem se začela ukvarjati z modo pred slabimi štirimi leti, ko je čisto po nesreči nastal prvi modni produkt,” razlaga Manca, ki je bila pred tem v slikarskih vodah.

Kolekcija Teje in Mance, ki sliši na ime Crystal dreams, povezuje sanje o sodelovanju obeh oblikovalk in svetlikajoče elemente, ki jih najdete na modnih torbicah. “Združila naju je ustvarjalna pot, ko sva ugotovili, da imava podoben stil oblikovanja. Veselijo naju geometrijske oblike, močni vzorci, kričeči in vpadljivi materiali in seveda unikatnost,” povesta modni ustvarjalki in dodata, da kolekcija enostavno pooseblja obe. Je čista, a obenem svetlikajoče edinstvena. Tako so se rodile toaletke s prepletanjem elementov, ki jih oblikovalki uporabljata pri svojem ustvarjanju. Toaletne torbice, kjer sta združili svoje moči, so izdelane kot ekskluzivni unikati. To pomeni, da je vsaka torbica izdelana ročno, vsake pa je na voljo samo po en kos.

Rudi Leskovec
foto: Teja Jeglich Design

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button