DružabnoNovice

Simon Vadnjal – Plus Minus

Simon Vadnjal, glasbenik, tekstopisec ter priznani novinar je od leta 2018 izdal skupaj pet samostojnih singlov, zadnjega Odpri srce, je predstavil v poletnih dneh leta 2021. V novem letu na radijske postaje pošilja motivacijsko skladbo Plus Minus, za katero je nastal tudi mističen videospot, posnet v čudovitem Posočju.

Začetek leta je čas novih začetkov, obračunov s preteklostjo ter načrtov za prihodnost – prav o njih je razmišljal Simon Vadnjal, ko je pisal besedilo za novo pesem, ki jo na radijske postaje pošilja ob začetku leta, Kevin Koradin in Clifford Goilo pa sta napisala glasbo ter aranžma. Pesem govori o uri obračuna, pa naj bo to ob zaključku leta ali pa ob velikih prelomnicah v življenju, ko preštevamo pluse in minuse ter načrtujemo pot za naprej.

“Ko pogledam svoj lanski koledar s prečrtanimi datumi prestavljenih in odpovedanih koncertov, na plus povlečejo lepi trenutki v krogu družine. Morda ni naključje, da se dan izida pesmi Plus minus poklopi s prvim rojstnim dnevom mlajše hčerke Bele in ob stiskanju z mojimi puncami vsakodnevne skrbi izpuhtijo. Za vse duše v tej deželi si želim, da v svoji uri računa najdejo toplo dlan za spodbudo ter motivacijo za nove podvige. Tudi glasba in umetnost v širšem smislu marsikomu lahko pomaga pri tem.” Simon Vadnjal.

Videospot je nastal v Posočju, kjer že narava sama ponuja čudovito kuliso za uglasbena čustva pesmi, videospot pa je posnela ekipa Production Lair, ki si je zamislila zgodbo z motivom skrivnostnega brodnika. Brodniki so v preteklosti prevažali tovor in potnike iz enega brega reke na drugega, ustvarjalci pa so želeli pričarati mistično razpoloženje, kar pa je zahtevalo nekaj prilagajanja pri snemanju. “Da smo ujeli kadre jutranjih meglic nad vodo je bilo treba res zgodaj vstati – ko je budilka zvonila malo po petih zjutraj, zunaj pa trdna tema, razpoloženje ni bilo ravno na vrhuncu (smeh), ko pa smo si z ekipo pogledali končni video, je bilo jasno, da je bilo vredno.” – Simon Vadnjal.

Rudi Leskovec
foto: Dallas

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button