DružabnoNovice

Sebastian – Ne spim!

Po lanskoletni vrnitvi na slovensko glasbeno sceno, je Sebastian tokrat postregel z novo, čeprav že pred leti spisano skladbo Ne spim.

Sebastiana nedvomno vsi poznamo kot izvajalca, ki premore neverjetno odrsko energijo in katerega nasmeh je preprosto nalezljiv. Kot pevec in plesalec vedno poskrbi za pravi spektakel in nič drugači ni bilo tudi tokrat na 40. festivalu MMS, kjer se je Sloveniji predstavil z najnovejšo skladbo Ne spim.

Gre za izpovedno pesem, ki naslavlja verjetno najstarejšo temo na svetu: ljubezen. Je oseba, s katero zvečer ležemo v posteljo, resnično tista prava, s katero se želimo postarati? Je plamen ljubezni še živ, ali ga poskušamo na silo ustvarjati … je ljubezen sploh obojestranska? O vsem tem se v novi skladbi sprašuje tudi Sebastian, ki pravi, da na svoje pesmi rad gleda kot na osebni dnevnik:

»Skozi glasbo in besedila predelujem teme, ki mi kdaj okupirajo dan. Lahko bi rekel, da je to na nek način moja terapija. Stvari raje kot z drugimi predelujem sam pri sebi, pri čemer mi glasba služi kot ventil, s katerim očistim misli, jih spravim iz sebe ter tako resetiram glavo.«

Ne spim!, katere avtor je v celoti ravno Sebastian, je pesem, ki je kar nekaj časa čakala na svoj trenutek. Kot na je zaupal simpatični Mariborčan, jo je napisal že pred leti, a šele letos pri sebi začutil, da je napočil njen čas in se z njo prijavil na festival Melodij morja in sonca.

»Dolgo že nisem stal na festivalskih odrih in tako se mi je sodelovanje na letošnjih Melodijah morja in sonca zdela odlična priložnost za nabiranje novih lepih spominov ter seveda druženje z glasbenimi in novinarskimi kolegi,« nam je zaupal in dodal, da se je za pesem Ne spim! odločil zaradi njenega bolj poletnega pridiha.

Rudi Leskovec
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button