DružabnoNovice

Ruby, najstniški kraken (Ruby Gillman, Teenage Kraken)

Včasih se junak, ki naj bi postal, skriva tik pod površjem.

Prihodnji teden, natančneje 29. junija, se bomo potopili v nemirne vode srednje šole s srčno animirano akcijsko komedijo z naslovom Ruby, najstniški kraken. Zgodba spremlja sramežljivo najstnico, ki odkrije, da je del kraljevske dinastije mitoloških kraknov ter da je njena usoda v globinah oceanov večja, kot je kadarkoli sanjala.

Animirano akcijsko komedijo je režiral Kirk DeMicco, sorežiser je Faryn Pearl. Glavnim likom so svoje glasove posodili Lana Condor, Toni Collette, Annie Murphy, Sam Richardson, Liza Koshy, Will Forte, Colman Domingo, Jaboukie Young-White, Blue Chapman, Eduardo Franco, Ramona Young, Echo Kellum, Nicole Byer in Jane Fonda.

V slovenski različici pa svoje glasove posodijo igralci Tadeja Vaupotič, Maša Derganc, Gregor Čušin, Vesna Jevnikar, Maja Kunšič, Valter Dragan, Uroš Fürst, Tina Resman, Urh Mlakar, Nai Fejzić in drugi.

O zgodbi

Prisrčna, a nerodna 16-letna Ruby Škrgar (Lana Condor, slov. Tadeja Vaupotič) bi rada bila običajna gimnazijka, vendar se večinoma časa počuti nevidno. Svojo simpatijo na rolki Kristjana (Jaboukie Young-White, slov. Urh Mlakar) poučuje matematiko, a zdi se, da jo on občuduje le zaradi njenih fraktalov. Poleg tega se Ruby ne sme družiti z otroki na plaži, ker ji je njena preveč zaščitniška mama (Toni Collette, slov. Maša Derganc) prepovedala, da bi sploh stopila v vodo. Ko pa Ruby prekrši mamino prvo pravilo, odkrije, da je neposredna potomka bojevniških krakenskih kraljic ter da ji je usojeno, da podeduje prestol po svoji ukazovalni babici (Jane Fonda, slov. Vesna Jevnikar), bojevniški kraljici sedmih morij. Krakni so zaprisegli, da bodo ščitili svetovne oceane pred nečimrnimi, moči željnimi morskimi deklicami, ki se že od nekdaj borijo s krakni. Pri tem pa obstaja ena velika težava: lepo in priljubljeno novo dekle na šoli Chelsea (Annie Murphy, slov. Maja Kunšič) je po naključju morska deklica. Ruby bo morala sprejeti, kdo je in se potruditi, da bi zaščitila tiste, ki jih ima najraje.

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button