DružabnoNovice

Rolkarji v dobri družbi

Podjetje Samsung in Slovenska rolkarska zveza nadaljujeta z aktivnostmi ob največjem športnem dogodku leta, ki bo to poletje v Parizu.

Prvi v nizu je bilo tekmovanje Best Foot Forward, ki je pretekli konec tedna potekalo v Velenju. Na njem so se zbrali najboljši amaterski rolkarji iz vse Evrope. Tekmovanje je potekalo v disciplini street v njem pa je sodelovalo 59 tekmovalcev iz 10 držav. Dogodek, ki ga je obiskalo preko 2000 udeležencev, je spremljal tudi bogat program s koncertom v večernih urah.

Naslednji dogodki se bodo odvijali po različnih krajih v Sloveniji, zato vabimo vse ljubitelje tega privlačnega športa, da se pridružijo in podprejo rolkarje v naslednjih mestih:

  • Center urbanih športov Stožice, Ljubljana, 8. junij med 14:00 in 20:00, Open Always Wins @Skate Contest by RollEra
  • Skate Park Ptuj, 15. junij med 14:00 in 20:00, Open Always Wins @Season Opening by EPK.društvo
  • Skate Park Koper, 22. junij med 14:00 in 22:00, Open Always Wins @Contest by ŠD Riders
  • Skatepark Maribor, 6. julij med 14:00 in 23:00, Open Always Wins @SKATE x BLOCK PARTY by SRZ


Samsung podpira rolkanje, ki je sedaj tudi olimpijski šport, in v okviru partnerstva s Svetovno surfersko ligo (WSL), Ulično ligo za skateboarding (SLS) ter Pro brejkersko turnejo (PBT) proslavlja ter podpira športne skupnosti na poti do iger v Parizu. S sloganom Odprtost vedno zmaga Samsung izraža prepričanje, da z odprtim umom vsaka nova izkušnja odpira nove perspektive in neskončne možnosti.

»Slovenska rolkarska zveza je z navdušenjem pospremila dejstvo, da je rolkanje postalo olimpijski šport, kar je še dodatno povečalo njegovo prepoznavnost in priljubljenost. Že pred tem je bilo rolkanje šesti najbolj priljubljen šport na svetu po številu udeležencev, ki so se z njim ukvarjali«, je povedal Iztok Šumatić, predsednik Slovenske rolkarske zveze in dodal: »Prav tako smo izredno veseli sodelovanja s podjetjem Samsung, ki je podprlo naše letošnje aktivnosti. Vsaka podpora mladim športnikom je zelo pomembna, saj omogoča boljše pogoje za njihov razvoj. Menimo, da gre tudi za odlično povezavo športa in tehnologije, saj telefon rolkarjem omogoča snemanje in deljenje trikov s svetom, kar je od že od njegovih začetkov, prisotno v kulturi tega športa. Danes pa je to s pomočjo telefonov še veliko lažje in bolj kakovostno. Z odlično funkcijo počasnega posnetka, ki jo omogočajo telefoni Samsung pa je tekmovalcem omogočena izredno pomembna analiza, ki jim pomaga na treningih.«

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button