DružabnoNovice

Postbiotiki izpod slovenskih rok

V današnjem hitrem tempu življenja se pogosto soočamo s prehranskimi izzivi, ki lahko privedejo do različnih prebavnih težav.

Postbiotiki so inaktivirane dobre bakterije in/ali njihovi presnovni metaboliti, ki imajo dokazano enako ali celo boljšo učinkovitost na zdravje črevesja v primerjavi z živimi mikroorganizmi – probiotiki.

Ker so inaktivirane, obdelane z visoko temperaturo, so bolj stabilne in varne. Probiotiki, kljub njihovim potencialnim koristim, pogosto naletijo na izzive, kot so slabo preživetje skozi prebavni proces, težave s pripenjanjem na sluznico črevesja, varnostni pomisleki pri določenih skupinah ljudi z oslabljeno imunostjo ali kroničnimi boleznimi, kar lahko omeji njihovo učinkovitost pri vzdrževanju zdrave (uravnotežene) mikrobiote.

Prvi pravi postbiotik na trgu, ki temelji na sinergiji prebiotikov in postbiotikov za učinkovito podporo prebavi
Postbeeotic učinkovito podpira delovanje prebavnega sistema in presnovo makrohranil. Njegove sestavine zagotavljajo pravilno delovanje celic črevesne sluznice ter sočasno spodbujajo razvoj in vzdrževanje zdrave in uravnotežene črevesne mikrobiote. Ta instant napitek je poseben prav zaradi svoje sestave. Vsebuje mešanico fermentiranega sadja in zelenjave, inaktivirane bifidobakterije, čebelji cvetni prah, vitamine B kompleksa in C vitamin.

Fruktooligosaharidi (FOS) so prebiotiki, ki spodbujajo zdravo črevesno mikrobioto , saj zagotavljajo hrano za dobre bakterije v našem črevesju. Delujejo kot topna prehranska vlaknina, ki se v debelem črevesu fermentira v kratkoverižne maščobne kisline in vitamine, kar koristi črevesni sluznici in mikrobni sestavi. Raziskave potrjujejo, da FOS stimulirajo rast bifidobakterij in zavirajo razvoj patogenih mikroorganizmov, s čimer dolgoročno podpirajo črevesje. Postbeeotic izstopa z visoko vsebnostjo FOS.

In Komu so namenjeni postbiotiki?

– Odraslim in otrokom, starejšim od 3 let.
– Vsem, ki si želijo obogatiti vsakodnevno prehrano s koristnimi snovmi fermentacije.
– Tistim, ki se pogosto srečujejo s prebavnim nelagodjem.
– Vsem, ki želijo podpreti presnovo in ohranjati bogat črevesni mikrobiom.
– Za ohranjanje zdrave črevesne sluznice in zaščito pred oksidativnim stresom.
– Za krepitev delovanja imunskega sistema pri ljudeh z občutljivo prebavo.

Rudi Leskovec
foto: Medex

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button