DružabnoNovice

Petsto metrov – Ker vse se vrti

Petsto metrov leto 2024 odpirajo z novim songom Ker vse se vrti. Tretji singel zreške zasedbe izhaja v samem začetku novega leta in tako začenja in vrti nov cikel banda prekaljenih slovenskih glasbenikov.

Ker vse se vrti je ena tistih skladb, ki so kar precej časa čakale na metamorfozo iz demo posnetka v končno verzijo, saj po mnenju avtorja Janez Skaze pomensko in zvočno naj ne bi imela mesta na lani izdanem prvencu Telo. A so ga po posredovanju ostalih članov vendarle umestili nanj, saj gre za super speven pop song. Že prej grobo začrtano besedilo je tako krenilo na pot življenjske refleksije in tako zaključi pot odraščanja ter nemalokrat opomni na majhnost in neznatnost slehernika, o katerem je ogromno govora skozi celoten album.

Ker vse se vrti je del zaključnega trojčka skladb albuma Telo. Ta se začne s skladbo Polnoč, v kateri se Petsto metrov soočajo z minljivostjo, nekoliko resnejši prizvok pa ima tudi zavoljo godalnega kvarteta v sestavi Alma Portič in Lena Kolter na violinah, Alma Gunzek na violi in Ana Laura Dominguez na violončelu. Polnoč se preko klavirskega dela v kratki Polnočni serenadi prelije v singel Ker vse se vrti, ki s pomočjo istih deklet na godalih orkestralno zaključi album. Godalne aranžmaje je v celoti komponiral klaviaturist Samo Jezovšek, ki je kvartetu namenil tudi čast zaključiti album, saj se jim band v t. i. fade outu umakne že nekaj taktov prej.

Rudi Leskovec
foto: Petsto metrov

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button