DružabnoNovice

Noč čarovnic se konča (Halloween Ends)

To noč čarovnic se bo zgodba končala.

Po 45 letih bo najbolj hvaljena in cenjena franšiza grozljivk v zgodovini filma dosegla svoj epski, grozljiv zaključek. Laurie Strode se še zadnjič sooči z utelešenjem zla, Michaelom Myersom, v zadnjem spopadu, kakršnega doslej še ni bilo na velikem platnu, v grozljivki Noč čarovnic se konča. Samo eden od njiju bo preživel.
Od ustvarjalne ekipe, ki je ponovno lansirala franšizo s filmoma Noč čarovnic (2018) in Noč čarovnic mori (2021), je zadnje poglavje znova režiral David Gordon Green po scenariju Paula Brada Logana, Chrisa Bernierja, Dannyja McBrida in Davida Gordona Greena, ki temelji na likih, ki sta jih ustvarila John Carpenter in Debra Hill. Producienti filma so Malek Akkad, Jason Blum in Bill Block, izvršni producenti pa John Carpenter, Jamie Lee Curtis, Danny McBride, David Gordon Green, Ryan Freimann, Ryan Turek, Andrew Golov, Thom Zadra in Christopher H. Warner. Grozljivka Noč čarovnic prihaja na redni spored v kinematografe 13. oktobra 2022.

O zgodbi

Štiri leta po dogodkih grozljivke Noč čarovnic mori (2021) Laurie živi s svojo vnukinjo Allyson (Andi Matichak) in končuje pisanje svojih spominov. Michaela Myersa od takrat ni bilo več na spregled. Potem ko je desetletja dopuščala, da je Michaelov duh določal in usmerjal njeno resničnost, se Laurie odloči, da se osvobodi strahu in besa ter sprejme življenje. Ko pa je mladenič Corey Cunningham (zaigra ga Rohan Campbell) obtožen umora dečka, ki ga je čuval, se sproži val nasilja in terorja, ki bosta Laurie prisilila, da se končno sooči z zlom, ki ga nima pod nadzorom, in to enkrat za vselej.

Ikonična vloga z najdaljšim stažem

Ikonična igralka Jamie Lee Curtis se še zadnjič vrača kot Laurie Strode, kot prvo “zadnje dekle” grozljivk in v vlogi, s katero se je pričela njena kariera. Curtisova je upodobila Laurie več kot štiri desetletja, kar velja za najdaljšo vlogo igralca v istem liku v zgodovini kinematografije. Ko se je franšiza ponovno zagnala leta 2018, je film Noč čarovnic podrl rekorde in postal najbolj dobičkonosno poglavje franšize ter postavil nov rekord za največji otvoritveni konec tedna za grozljivko, v kateri igra ženska. Poleg Curtisove v zadnjem poglavju znova zaigrajo še Andi Matichak, James Jude Courtney, Will Patton in Kyle Richards.

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button