DružabnoNovice

Nika S. – Počakaj me

S skladbo je nastopila v finalu EME Freš!

Mlada pevka Nika S. predstavlja svojo prvo solo skladbo Počakaj me. Nika se je s skladbo uvrstila med 14 najboljših glasbenih novincev na izboru EMA 2022, in se tako z njo uvrstila v finale EME Freš. Prvič je Počakaj me tako v celoti in v živo javnosti predstavila pretekli konec tedna.

Nika S. je pravi multipraktik; rokomet, grafično oblikovanje, potapljanje in še in še, a glasba je tista stalnica njenega življenja, ki je z njo že od malih nog. Svoj pevski talent je urila že zgodaj v pevskih zborih in zborovskega petja ni opustila tudi v času študija. Kot backvokalistka sodeluje s kočevskih kantavtorjem Romanom Zupančičem, svoj glas pa dodatno uri na urah petja, trenutno pri Željki Predojević Korošec. Nika je tudi polovica dueta Nika Et Nejc. Duo je izdal nekaj avtorskih skladb, njuna najbolj odmevna je Zgodbo piševa, seveda pa Nika in Nejc svojo zgodbo tudi nadaljujeta.

Skladba Počakaj me je Nikina prva solo skladba. Z njo je stopila iz svoje cone udobja in se prijavila na EMO Freš. ”Vedno sem pripravljena na nove izzive, nove izkušnje, nova poznanstva, nove dogodivščine, saj sem mnenja, da ko se bom na koncu poti ozrla nazaj, mi bo žal le za tisto, kar sem izpustila in za kar bi se spraševala ‘kaj pa če’,” pravi Nika. Ravno v pravem trenutku je skladba našla pot do nje: ”Če lahko preprosto dekle iz Kočevja stopi na finalni oder EME Freš, potem lahko vsak najde pogum, da poskusi nekaj, kar si že dolgo želi,” dodaja.

Rudi Leskovec
foto: Nika S.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button