DružabnoNovice

Neon Aurora – Guess who

Neon Aurora je žanrsko neopredeljen, drugačen in unikaten glasbeni projekt Gregorja Videca (KLON) in Mitje Ritlopa. Glasbeni eksperiment, v katerem lahko klasika sreča elektroniko in surovo akustiko. Projekt, ki se lahko danes udejanji v kitarskih riffih, jutri v bogatih godalnih aranžmajih. Brez tipičnih struktur in brez aranžmajskih zapovedi, samo glasba. Neopredeljena in po svoje avtentična.

Neon Aurora je svetu že predstavila dve stvaritvi – skladbo Lonesome, z godali v fokusu (violina, viola, violončelo, kontrabas) ter Come on, s trobento v glavno vlogi. Danes Neon Aurora predstavlja Guess Who.

Guess Who je skladba, ki v ospredje postavlja kitare. Glasbena struktura skladbe nas pelje od prepira preko bolečine do odrešenja preko bogatega in temačnega kitarskega aranžmaja in solaž, ki jih je prispeval Mladen Kalinić. Vsebinsko, tako glasbeni kot besedilni del, se skladba ukvarja s prepiri, večjimi ali manjšimi, ko ne zmoremo ali nočemo uvideti druge plati, drugega pogleda in nas posledice neskladja v odnosu preganjajo; so prividi na dnevnih poteh in naša realnost. Neon Aurora sta skladbo predstavila tudi vizualno, z videospotom. Skladba ravno zaradi njene vsebine in spremljajočega videospota zveni malce zlovešče.

Rudi Leskovec
foto: Neon Aurora

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button