DružabnoNovice

Naključni morilec (Hit Man)

Kdo je vaš najeti morilec?

Konec maja, bolj natančno 30. 5.,  v kinematografe prihaja akcijska komedija Naključni morilec režiserja Richarda Linklaterja, ki bo razkrivala zgodbo, posneto po neverjetni resnični zgodbi, o profesorju, ki dela pod krinko kot najeti morilec in aretira tiste, ki ga poskušajo najeti, dokler se ne zaplete v vročo romanco z eno od zločink. Film je režiral Richard Linklater (ki je med drugim režiral filme Fantovska leta, Pred polnočjo, Pred zoro, Zadeti in zmedeni, Šola rocka) in je skupaj z igralcem Glenom Powellom, ki upodobi najetega morilca, napisal scenarij. Poleg Powella v glavnih vlogah zaigrajo še Adria Arjona, Austin Amelio, Retta, Sanjay Rao, Molly Bernard in Evan Holtzman.

O zgodbi

Režiser Richard Linklater, večkratni nominiranec za oskarja, v zgodbi predstavlja Glena Powella kot skromnega profesorja Garyja Johnsona, ki dela na črno kot lažni najeti morilec za policijsko upravo v New Orleansu. Gary je nadnaravno nadarjen, da se prelevi v različne osebnosti in podobe, da bi nastavil past nesrečnim ljudem, ki upajo, da se bodo znebili svojih sovražnikov. Kmalu pa ga prične privlačiti ena od potencialnih zločink – lepa mlada ženska po imenu Madison (Adria Arjona). Ko se Madison zaljubi v eno od Garyjevih morilskih osebnosti – v skrivnostno privlačnega Rona – njuna vroča afera sproži verižno reakcijo iger in prevar.

Akcijska komedija Naključni morilec, za katero sta scenarij napisala režiser Linklater in Powell, navdihnila pa ju je neverjetna resnična zgodba, je domiselna eksistencialna komedija o identiteti ter seksi, vznemirljivi in nenehno presenetljivi radosti.

»Naključni morilec ohlapno temelji na resničnem članku o kriminalu, ki sem ga prebral pred skoraj dvajsetimi leti v reviji Texas Monthly. Film poskuša zajeti veliko žanrov – komedija, noir, triler, psihološko študijo – pri tem pa preučuje predvsem koncept identitete in kako nespremenljive so lahko naše osebnosti,« je povedal režiser Richard Linklater. »V bistvu gre za fantazijo. Želimo se ji prepustiti. Posneli smo film, ki ni le zabaven, ampak tudi seksi in vznemirljiv … ima čisto vse, celo prvi Linklaterjev spolni prizor – to je popoln film za zmenek!« pa pravi glavni igralec Glen Powell.

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button