DružabnoNovice

Mija Novak – Jutro

Mija Novak je akademsko izobražena glasbenica, ki je odrasla v glasbeni družini. Njen oče Jerko Novak je napisal glasbo za najbolj priljubljenega slovenskega mačka, Mačka Murija. Mlada glasbenica je pričela z nastopanjem že v času študija, na ulicah Prage, letošnje leto pa jo lahko opazite tudi na ljubljanskih ulicah.

V toplih poletnih nočeh na otoku Silba so nastale prve priredbe pesmi, ki jih sicer vsi poznamo. Mija nam najprej predstavlja pesem Jutro, ki jo je napisal Vlado Kreslin, aranžma pa sta napisala oče in hči – Jerko in Mija Novak. Kreslinova skladba Tvoje jutro je izšla leta 1990 na albumu Namesto koga roža cveti ter je zelo hitro postala ena od bolj prepoznavnih pesmi priljubljenega glasbenika.

»Tisto poletje sem doma zase malo brenkala in pela, v čemer sem zelo uživala, tako da sem kitaro vzela tudi na morje. Že na trajektu na otok Silba sva z očetom spontano začela skupaj igrati, naučil me je akorde za nekaj komadov, ki sva jih nato izvajala ob večerih v manjših prijateljskih krogih.« In naslednje poletje je Mija zgodbo ponovila.

»Vsako leto se je število poslušalcev večalo, ljudje so prirejali družabne večere in naju vabili na svoje terase in vrtove, kjer sva igrala. Zdaj so takšni večeri na Silbi postali že tradicija. Velikokrat se v množici najdejo tudi drugi glasbeniki, s katerimi se združimo v nekakšen spontan ‘jam session.«

Rudi Leskovec
foto: Dallas

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button