DružabnoNovice

Mate Bro – Preblizu pleševa

Mate Bro je prejšnji teden predstavil novo skladbo, tokrat komad stare šole funka Preblizu pleševa. Lahkotna, spevna, pozitivna skladba je danes dobila tudi video podobo.

Tako kot za skladbi Lo fi jutro in Runaway-Brani me, ki jo je Mate izdal pod imenom BRO, je videospot za Preblizu pleševa nastal v Srbiji v sodelovanju z Jašo Gabrijanom. Posnet je bil v okolici Beograda v industrijskem obratu, kjer izdelujejo peciva in sladkarije. Ekipa ustvarjalcev spota, z režiserjem Aleksandrom Mihailovićem na čelu, se je pri vizualizaciji skladbe zgledovala po futurističnih filmih, kot je npr. Peti element. Sterilno okolje, v katerem so snemali, so s pomočjo dima, megle in luči ter zanimivih kadrov ter kotov snemanja (tudi z dronom, ki leti med nogami) spremenili v pravo filmsko kuliso, na kateri se odvija zbliževanje dveh, ki na koncu vendarle preblizu zaplešeta – na vrtljivi platformi seveda.

Preblizu pleševa, je pesem stare šole funka – lahkotna, spevna, pozitivna. Zanjo je Mate spisal glasbo, tekst in skupaj z Iztokom Turkom poskrbel tudi za njeno produkcijo. So pa pri njenem nastanku sodelovali mnogi: Žan Hauptman na klaviaturah, za godalni aranžma in izvedbo je poskrbel Matija Krečič, na bobnih je Chris Stolz, vse ostalo pa: Mate Bro (vokal, bas kitara, kitara, del klaviatur, glasba, besedilo, aranžma).

Rudi Leskovec
foto: Mate Bro

 

 

 

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button