DružabnoNovice

Manca Pirc – Ni treba prav veliko

Mlada in uspešna pevka Manca Pirc predstavlja svojo novo skladbo Ni treba prav veliko. Skladbo, ki že ima tudi svojo video podobo, Manca posveča svojima staršema, ki sta pred kratkim obeležila 25. obletnico poroke.

Poletno navihana in romantična skladba Ni treba prav veliko pa ni prvo glasbeno presenečenje za Mančina starša. Že pet let nazaj, ob njuni 20. obletnici, sta Manca in njen brat Luka, sicer tudi glasbenik, staršema pripravila prav posebno presenečenje, ko sta v oddaji Slovenski pozdrav odpela skladbo Vajina pomlad. Letos pa sta stopila še korak dalje, saj sta jima pripravila pravi film o njuni ljubezni – vse od začetkov pa do letos, vanj pa sta vključila tudi njune prijatelje in jima hkrati obljubila glasbeno presenečenje, ki je danes tukaj pred vami v obliki skladbe Ni treba prav veliko. ”Moram reči, da sta mi starša velik vzor! Njuna ljubezen je preprosta, skromna in taka, ki se razdaja za druge, družina pa vedno stoji na prvem mestu. Pravijo, da bodo na koncu vse vloge, ki jih bomo igrali v življenju, vsi dosežki, ki jih bomo dosegli, in vse diplome, ki jih bomo naredili, vredne zelo malo. Najvišja diploma, ki jo lahko v življenju prejmeš je ta, da si človek. Če nimaš tega, ti vsa izobrazba sveta ne pomaga. Moja starša meni in mojemu bratu stojita ob strani od malih nog in dajeta zgled na poti do te najvišje diplome. Pa ne z besedami, predvsem z dejanji! In za to sva jima z bratom iskreno hvaležna. Prav zaradi tega upam, da bom lahko nekoč tudi sama imela takšno razmerje in bom tudi sama vzor svojim otrokom,” pravi mlada pevka.

S skladbo Manca nagovarja zaljubljene, saj le-ta pripoveduje o resnični ljubezni in spoštovanju drug do drugega. Pod glasbo in besedilo skladbe se podpisuje Rok Lunaček, s katerim izvrstno sodelujeta že lep čas. ”Rok ve, kakšen stil glasbe mi je všeč in kaj mi vokalno paše. Hkrati pa je tudi izjemen prijatelj! Ko sem prišla k njemu z idejo o skladbi ni rabil veliko – takoj je vedel kaj želim in spisal prekrasno pesem, ki jo končno lahko delim z vami,” o sodelovanju z Rokom pravi Manca. Pri aranžmaju je sodeloval Miha Blažič iz Ansambla Gašperja Kavška, katerega član je Mančin brat Luka: ”Miha je odličen glasbenik! Ko sem mu skladbo pokazala, je takoj vedel, v kakšno smer bi zapeljali celoten aranžma. Iskreno cenim dobre prijatelje in glasbenike, pa tudi vesela sem, da imam še vedno povezavo z narodno-zabavno glasbo, saj s fanti iz ansambla velikokrat kakšno skupaj zapojemo,” dodaja Manca. Končni aranžma za skladbo pa je ustvaril Bernhard Hammerlik, s katerim je Manca sodelovala pri svojem prvem nemškem singlu. Morda niste vedeli, pa boste sedaj: Manca ima namreč uspešno kariero tudi v Nemčiji!

Rudi Leskovec
foto: Manca Pirc

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button