DružabnoNovice

Maja Keuc v Štanjelu Pod zvezdami predstavila celotno novo ploščo

Minulo soboto se je v Štanjelu odvijal enkraten večer Pod zvezdami.

Kraške dobrote so znova povezale obiskovalce, vrhunec večera pa je bil čarobni koncert Maje Keuc. Na idilični domačiji Vina Kobal, kjer letos potekajo trije izjemni koncerti z ekskluzivno izkušnjo in intimnim vzdušjem, smo bili priča posebnemu glasbenemu dogodku. Pred tednom dni je domačija gostila razprodani koncert Klape Šufit, tokrat pa so ljubitelji vina in dobre glasbe lahko uživali v vseh pesmih z Majinega novega albuma “Sončnice”. Njen nastop je bil svež, drugačen, še bolj zanimiv in unikaten. Med publiko je bilo opaziti tudi znane obraze, kot so igralec Uroš Smolej, vsestranska Danica Lovenjak in pevec Matjaž Kumelj, ki so uživali v vsakem trenutku čarobnega večera.

»Kaj bi bil najboljši približek idealnemu dogodku?Ko se pod zvezdnatim poletnim nebom sreča dobra družba v objemu odlične glasbe, vrhunskih vin in okusne hrane. Maja je s svojim koncertom »odškrtnila« vrata in nas povabila v njen svet, predstavila svoj novi album, zapolnila tišino kraškega dvorišča ter segla do srca. Kljub večeru je sijalo sonce, ki te je pobožalo tudi ob slehernem požirku Kobalovih vin.« je povedal gledališki igralec Uroš Smolej.

Majo Keuc poznamo že vrsto let iz številnih glasbenih odrov, tako doma kot v tujini. Tokrat pa je na domačiji Vina Kobal ustvarila nepozaben, intimni koncert. Predstavila je vse pesmi z njenega zadnjega albuma “Sončnice” v magičnem ambientu, ki ga ponuja domačija. Dovršena odrska postavitev in vrhunska lučna tehnika sta pripomogli k čarobnemu vzdušju. Gledalci so uživali v odlični glasbi ob kozarcu vrhunske penine Kobal.

Med pesmimi pa je lahko publika izvedela veliko tudi o Maji sami. Med nastopom je celo priznala, da je »fant na bobnih« Tilen Zakrajšek, njen partner. Oba sta skozi izzive v odnosu našla navdih za pesem “Sama sva kriva”, ki je s svojo pristnostjo globoko ganila publiko. Ta koncert je bil še drugačen, poseben, saj sta Majo podprla tudi njen oče in mama, ki je bilo tudi koncert eden izmed daril za njunih 60 let.

Rudi Leskovec
foto: organizator

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button