DružabnoNovice

Lombardo – Ne da se mi

Skupina Lombardo, ki jo sestavljajo izkušeni glasbeniki s pevcem Nejcem Lombardom na čelu, so v zadnjem času nanizali že štiri single (Pokrita z zvezdami, A greva plesat?, Kriminal in zadnji – Vedno je pomlad.)

Ob koncu leta objavljajo skladbo, ki nosi naslov Ne da se mi, vendar to nikakor ni pesem o lenarjenju, ampak je pesem o premiku iz cone udobja, o želji po spremembi in akciji. David Stritar (kitara), Borut Velušček (bas), Peter Vdovč (klaviature), Toni Habula (bobni), Sašo Kronegger (tolkala) in Nejc Lombardo (vokal) so se po končanem poletju ‘zaprli’ v studio Deana Radičevića in posneli novo skladbo, ki bi ‘motivirala in dala mislit, kje smo se znašli’ – ironično so skladbo poimenovali Ne da se mi.

Skladba Ne da se mi je zgodba o akciji, motivaciji in želji po premiku iz točke nič. Besedilo za pesem je napisala Katja Žunec Stritar, glasba pa je rezultat ustvarjanja celotnega benda. Ideja za snemanje videospota se je porodila spontano, odločili so se, da videospot posnamejo na ljubljanskih protestih, video izdelek pa je nastal v enem popoldnevu, posnet je bil z izključno z mobitelom – za snemanje, režijo in montažo videospota je bil zaslužen: Uroš Japelj.

V videospotu spremljamo pevca Nejca, kako se potika po ulicah našega glavnega mesta, v kadrih, ki sledijo, vidimo, kako se brezciljno sprehajanje po mestu spremeni v akcijo – na ljubljanskem Trgu republike se v množici zberejo člani skupine Lombardo in naredijo spontani koncert v množici.

Rudi Leskovec
foto: Dallas

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button