DogodkiDružabno

Konferenca BS Talks 2024

Atraktiven program s kopico podkovanih predavataljev.

V Rikli Balance hotelu na Bledu je te dni potekala konference BS Talks, ki je gostila številne vodilne strokovnjake, podjetnike in partnerje podjetja Business Solutions.

Osrednja tema konference je bila digitalna preobrazba podjetij, s poudarkom na priložnostih in izzivih, ki jih prinaša ta proces. Ključno sporočilo, ki se je izpostavilo na dogodku, je bila potreba po sinergiji med ljudmi in tehnologijo ter vzpostavljanje celovitih strategij za uspešen prehod v digitalno dobo.

V popoldanskem delu programa so udeleženci imeli priložnost poslušati:

  • Prof. dr. Nika Herakoviča, ki je opozoril na potrebo po aktivnem sodelovanju vseh deležnikov pri implementaciji tehnoloških sistemov, poudaril je tudi pomembnost jasnih strategij in pomanjkanje kompetentnega kadra za tehnološke spremembe.
  • Dr. Maja Fesel Kamenik je podala nasvete za učinkovito spreminjanje organizacijske kulture ob vpeljevanju sprememb, kjer sta empatična komunikaciji in postopno prilagajanje ključnega pomena.
  • Urša Piculin Tancoš je osvetlila možnosti izkoriščanja sredstev za digitalno preobrazbo, pri čemer je izpostavila programe, razpise in financiranja ter opozorila na pomembnost usklajenosti ideje s pogoji razpisa.
  • Dr. Peter Wostner je v zaključku izpostavil potrebo po dvigu produktivnosti ter pomen ambicioznosti in hitrosti pri uvajanju sprememb. Poudaril je, da je avtomatizacija del rešitve za pomanjkanje delovne sile, pri čemer pa je ključno upoštevati človeški faktor za doseganje višje državne blaginje.

Dogajanje na konferenci je povzel tudi Aljoša Gruden, glavni izvršni direktor podjetja Business Solutions: »Po celem dnevu pogovorov in debat smo prišli do zaključkov, da so ERP sistem in ostalo, samo orodja, vse drugo je odvisno od ljudi, ki sodelujejo in delajo na projektih, tako na naročnikovi kot na izvajalčevi strani.«

Rudi Leskovec
foto: agencija Povem

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button