DružabnoNovice

KLON z novim komadom ‘Fejk’ in videospotom, ki to ni (ali pa morda je)!

Fejk spot, fejk svet …

KLON predstavljajo ‘Fejk’ še eno v nizu njihovih nepopustljivih rock skladb s sporočilnim besedilom. In tokrat so KLON izkoristili fejk svet v obliki družbenih medijev, pripravili pravo fejk promocijsko akcijo in predstavili spot, ki ga pravzaprav ni. Ali pa je? Vse je fejk!

Skladba ‘Fejk’, ki jo najdemo na aktualnem albumu ‘ODKLON’ je brezkompromisna, ostra kritika življenja, ki ga živimo in ‘prodajamo’ drugim na družbenih omrežjih. Naše življenje, kot ga prikazujemo, so sanje, iluzija, s katero se predstavljamo v najlepši obliki in podobi, brez samorefleksije. Drugi do nas pridejo le še s pomočjo umetne inteligence, algoritmov in botov, s katerimi pravzaprav vsak dan bijemo posebne osebne bitke. In čemu? Namesto da enostavno smo, smo zdravniki, znanstveniki, učitelji, poznavalci vsega in hkrati režiserji in igralci samih sebe. Namesto, da bi hranili možgane, se hranimo s potrditvami v obliki všečkov in komentarjev voajerske skupnosti, del katere smo in v katero smo se spremenili. Realno življenje je postalo passe, fejk je postal nova stvarnost.

KLON so skladbo ‘Fejk’ na svet pospremili z akcijo na družbenih omrežjih, ki ponazarja točno to, na kar v skladbi opozarjajo – vse je fejk! Spot, ki ga ni bilo, so KLON napovedovali, kot je danes ‘treba’: Facebook najave, Instagram posti, storyji, reel-i, YouTube Short Videi, objave na TikTok-u in nenazadnje, premiera ‘videa’ na YouTube-u. Na presenečenje vseh, ki so čakali premiero, pa le-te niso dočakali. Ne zares. Dočakali so zgolj fejk video.

Seveda so KLON ‘pravi’ spot za Fejk” dejansko posneli in ga nekaj dni po fejk premieri, tokrat potiho, brez pompoznih najav in brez vloženega denarja v promocijo na družbenih medijih, tudi objavili. V zgodbi, ki so si jo KLON zamislili skupaj z Rokom Šusterjem vsak od njih igra vplivneža in prodaja: Urban peno za britje, Gregor prehrano, ki oblikuje telo, Goran samoporjavitveno kremo, Luka čaj. Vplivneži sami so v videospotu tudi edini, ki so navdušeni nad produktom, ki ga prodajajo (čeprav le-ta pravzaprav ne deluje). V videospotu nam KLON-i prodajajo – FEJK!

Rudi Leskovec
foto: Klon

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button