DružabnoNovice

Klon – Tvoja igra, tvoj moment!

Celjski rockerji Klon predstavljajo novo skladbo Tvoja igra, tvoj moment!. Z njo naslavljajo pasivnost slehernika in ga hkrati budijo.

Klon so glasbena skupina, ki je nastala leta 2019. Prvenec Klon 1, ki so ga izdali januarja 2020, se je naslanjal na bogato in raznoliko zapuščino rocka, band pa ga je v celoto sestavil iz glasbenega materiala, ki je deloma nastal že pred njihovo skupno potjo. Besedila so bila nova, aktualna, drzna in so odražala stanje naše družbe in njenih sistemov. Omejitve, ki s(m)o jih živeli v času, ki je sledil, jih niso dotolkle, ampak so služile kot navdih za njihove nadaljnje korake. Tako so letos februarja posneli in objavili koncertni film LIVE 1, ki so ga kasneje izdali še v obliki digitalnega albuma. Z live albumom so izčrpali material, ki je začel nastajati še pred Klon in letos poleti začeli ustvarjati nove, prve ‘prave’ skupne skladbe. Prva med njimi je Tvoja igra, tvoj moment!.

Skladba Tvoja igra, tvoj moment! popisuje našo staro (novo) normalnost. Pasivnost, ignoranca, slepo sledenje lažnim idolom, pranje možganov, potvarjanje dejstev, osebne stiske … Vrtimo se v krogu. Epidemija je vse to le še poglobila in potencirala, ustavila čas in ustvarila zanko, iz katere ne znamo ali nočemo najti izhoda. S skladbo Tvoja igra, tvoj moment! Klon opozarjajo, da je potrebno ponastaviti in na novo sestaviti naše vrednostne sisteme, spremeniti naše (preveč pasivno) obnašanje in se zbuditi iz hibernacije, ki jo imenujemo življenje.

Rudi Leskovec
foto: Boombox

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button