DružabnoNovice

Katarina Mala – Greva na kavico

Po uspešni vrnitvi s skladbo’Grem sam napre’, Katarina Mala že zapeljivo in nagajivo vabi k poslušanju nove hudomušne pesmi in k ogledu spremljevalnega spota, ki je nabit z energijo ter prava vizualna bomboniera. Greva na kavico je lahkotna, plesna skladba, v celoti zvesta stilu Katarine Male, nalezljiv refren in plesni ritmi pa spet grozijo, da ju že po enem poslušanju nikakor ne bomo spravili iz ušes.

Pesem je ustvarila že dobro utečena avtorska ekipa, Marko Gregorič, Katarina Mala in Krešimir Tomec, pred kamerami pa je večna mladenka prvič sodelovala s produkcijo Neo Visuals. 18-članska ekipa je gradivo za filmček posnela na dveh lokacija v Ljubljani, v njem pa Katarina zamenja kar pet oprav. Ker se vedno poigrava z mislimi na gledališče in igro, se je tokrat prelevila v igralko, ki se prijavi na snemanje oglasa za kavo. Zgodba se tako vrti okoli ustvarjanja oglasa in konfliktov med režiserjem in igralko ter njenih malih kapric. Režiserja je upodobil Katarinin dolgoletni prijatelj in bobnar Anže Žurbi.

“Pri ustvarjanju spotov mi je največji užitek menjati stile in vloge in s tem pokazati, da mora človek znati nositi tudi tisto, kar ni vsakdanje. Zaenkrat še vedno uživam v ustvarjanju malo bolj kompleksnih videov z zgodbo. Ni mi odveč delati dolge ure in s tem ustvariti dobro vsebino,” pravi priljubljena pevka in avtorica, ki nas že debelo desetletje osvaja z zelo prepoznavnim glasbenim in vizualnim slogom. Čisto po naključju so video za pesem Greva na kavico – ki, mimogrede, ni nujno kavica – posneli ravno na svetovni dan kave, 1. oktobra.

Pa še o pesmi: “Seveda spet malo pičimo tam, kjer ni treba. Pesem opisuje dialog med žensko in starejšim moškim, o tem, kako v bistvu moškega ne zanima, kaj se njej dogaja, razmišlja le o tem, kako bi jo odpeljal domov in se ljubil z njo. In seveda se to dogaja na Slovencem tako poznan način – ob kavi. Kot je iz pesmi Znucana v vsakdanjo uporabo preskočila fraza: ‘Tolk sem pucala, da sem se znucala’, bi lahko tudi ‘Greva na kavico, bova klepetala, bova klepetala,’ postal nov igriv način vabljenja na kavo.”

Katarina Mala je novo pesem Greva na kavico premierno izvedla ob zaključku svojega glasbenega nastopa na prireditvi Fatalni moški 2021.

Rudi Leskovec
foto: Menart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button