DružabnoNovice

Kakšni pa so vaši rituali?

Nogometna evforija je zajela Slovenijo! Pred današnjo pomembno tekmo osmine finala Euro 2024, kjer se bo Slovenija pomerila za napredovanje, smo priča izjemnemu vzdušju in pripravljenosti slovenskih navijačev, da s svojimi rituali za srečo podprejo svojo ekipo.

Raziskava, ki jo je izvedla Coca-Cola Slovenija na vzorcu 800 oseb, je razkrila zanimive vpoglede v navade, preference in pričakovanja slovenskih navijačev v povezavi z največjim nogometnim dogodkom letošnjega leta.

Raziskava je bila izvedena tudi v drugih evropskih državah, kar omogoča širši pogled na navijaške navade po vsej Evropi. Podatki so razkrili, da slovenski navijači večinoma spremljajo nogometne tekme doma v družbi prijateljev in družine, pri čemer Coca-Cola predstavlja pomemben del navijaške izkušnje zaradi svojih promocijskih aktivnosti in močne povezave blagovne znamke s športnimi dogodki.

Kar 83 % slovenskih navijačev priznava, da izvajajo različne rituale, da bi svoji ekipi prinesli srečo. Med najbolj priljubljenimi rituali so križanje prstov za srečo (50 %), gledanje tekme v družbi določenih oseb (29 %), gledanje tekme v osami (27 %), petje državne himne (27 %), gledanje tekme z določenega sedeža ali mesta, kot je na primer srečni stol (25 %), in nošenje srečnih oblačil (25 %).

Navijači verjamejo, da je med tekmo najprimernejši čas za izvajanje ritualov (52 %), medtem ko bi kar 57 % navijačev rituale izvajalo, če bi jih k temu pozvala njihova nogometna ekipa. Neverjetnih 61 % navijačev bi držalo prekrižane prste skozi celotno tekmo, če bi to pomagalo njihovi ekipi do zmage.

6 % vprašanih je odgovorillo, da so za za srečo ekipi pripravljeni gledati celotno tekmo celo na kolenih; 17 % vprašanih pa za srečo zamižijo med izvajanjem prostih strelov. Ti rituali odražajo globoko strast in predanost slovenskih navijačev, ki verjamejo, da lahko z malimi dejanji prispevajo k uspehu svoje ekipe.

Med vsemi temi prizadevanji se zgodi čarovnija – “In zadel je gol!” Ta trenutek, ko verjameš v svojo ekipo in narediš vse, da bi zmagali, je neprecenljiv. Verjeti je magično. Današnja tekma prinaša edinstveno priložnost za slovensko nogometno reprezentanco, da se prebije v nadaljnje tekmovanje, in navijači po vsej državi so pripravljeni prispevati svoj delež k uspehu. Kakšni pa so vaši rituali? No, kakršni koli že so, tudi mi v uredništvu upamo, da bodo uspešni! Še nekaj ur nas loči!

Rudi Leskovec
foto: Coca-Cola

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button