DružabnoNovice

Kaj so Slovenci oblačili/obuli v 2021

Glami trendi: Kaj so Slovenci izbrali v letu 2021?

Leto 2021, drugo leto pandemije, bi lahko v modnem smislu opisali kot »prehodno sezono«, potem ko so se potrošniki znašli sredi večmesečnega lockdowna s polnim odprtjem trgovin in družabnega življenja, ki je sledil zatem. Kako pa je pandemija vplivala na modne izbire Slovencev? Poglejmo analizo podatkov za leto 2021 iz Glami.

Najbolj iskani pojmi za leto 2021

● 4 od 10 najbolj iskanih pojmov so znane mednarodne blagovne znamke, kot so nike, guess, desigual in karl lagerfeld
● Slovence zanimajo najnovejši trendi ulične mode in superg, saj so na seznamu najbolj iskanih pojmov za leto 2021 prav 3 specifični modeli superg, ki so bili top modna izbira v mnogih državah po svetu (dve različni izdaji air force in jordan).
● Udobne jakne, nogavice in torbe so tri najbolj pogosto iskane kategorije, ki so neposredno povezane z modo oblačil za prosti čas in dom, ki je bila razširjena po vsem svetu kot stranski učinek pandemije in lockdowna.

Sprememba psihologije in prizadevanje, da se vrnemo k starim navadam, se odraža tudi v modnih kosih, ki so bili najbolj priljubljeni v letu 2021. Najvišje mesto po tem, koliko potrošnikov jih je dodalo na seznam najljubših izdelkov, zasedajo ženske obleke (9 od 10 najbolj priljubljenih artiklov). Zanimivo je, da nobene od njih ne bi mogli označiti kot »casual«. Nasprotno, večino oblek bi bilo mogoče nositi na družabnih dogodkih, kot so poroke in krsti, kar je poudarilo preobrat potrošniških občutkov, ki so sledili opustitvi strogih omejevalnih ukrepov v začetku lanskega leta. Slovenke so se še posebej navduševale nad oblekami, ki so sledile mednarodnim modnim trendom, npr. maxi obleke, obleke s cvetličnimi vzorci in obleke z osnovno črno-belo kombinacijo. V najbolj priljubljenih izdelkih vidimo le en drugačen kos oblačila in to je jakna.

Rudi Leskovec
foto: Glami

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button