(Pop)kulturaDružabno

Julia Roberts odslej botra nagrade Trophée Chopard 2022

Globalna filmska ikona Julia Roberts je postala ''Godmother of the Trophée Chopard 2022''.

Julia Roberts je postala botra nagradi, ki jo švicarski draguljar Chopard podeljuje perspektivnim mladim posameznikom v mednarodni kinematografiji.

Nagrada, ki je bila ustanovljena leta 2001, se vsako leto podeli obetavni igralki in igralcu, da izpostavi marljivost nove generacije mednarodne kinematografije. Julia Roberts bo letos na gala večerji, organizirani v času filmskega festivala v Cannesu, na skupno povabilo Pierra Lescureja, Thierryja Frémauxa in Caroline Scheufele, podelila nagradi dvema zmagovalcema, ki jih je izbrala akademija Trophée Chopard.

Več kot dve desetletji so dobitniki trofeje dosledno potrjevali vložene upe. Od Marion Cotillard, ki je leta 2008 osvojila oskarja za nastop v filmu La Vie en Rose Oliviera Dahana. Léa Seydoux, ki je bila leta 2013 nagrajena z zlato palmo. Diane Kruger, ki je leta 2017 prejela igralsko nagrado v Cannesu. Niels Schneider, ki je leta 2017 prejel nagrado César za najbolj obetavnega igralca, do Florence Pugh in Jessie Buckley, obe nominirani za oskarja nekaj mesecev po podelitvi Chopard Trophy v letih 2019 in 2021 – skratka, podeljena nagrada je pogosto napovedovala odlično mednarodno kariero svežim obrazom filmskih platen. Ali bo tako tudi letos?

Rocco
foto: Chopard

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button