DružabnoNovice

Jastrebi – Naj se pije!

Mlada primorska skupina Jastrebi predstavlja svojo drugo avtorsko skladbo z naslovom Naj se pije, za katero pa tudi sami poudarjajo, da je resnično prava žurerska himna.

Petčlanska skupina, ki jo sestavljajo štirje fantje in dekle je prvič opozorila nase leta 2019 s pesmijo Ena iz Ljubljane, zdaj pa svojo glasbeno pot nadaljuje v še bolj divjih ritmih. Njihov zven spominja na legendarne Don Juane, v podobnem stilu pa je tudi njihova čisto sveža skladba Naj se pije.

»Gre za žurersko pesem, ki spominja na dobre stare čase. Pesem je bila v celoti zamišljena, posneta in izvedena sredi korona krize. Prvotna ideja komada je bila, da ga izdamo, ko bo konec trenutne korona krize in bo vse tako, kot je bilo nekoč. V smislu, Naj se pije in nazdravlja uspešni zmagi nad korona virusom.«

A seveda si nihče ni mislil, da bo pandemija trajala toliko časa in ker so željni ustvarjanja, so se odločili, da pesem objavijo med prvomajskimi prazniki v upanju, da bomo vsi kmalu spet na starih tirnicah.
Jastrebi svojo pot nadaljujejo z isto avtorsko in produkcijsko ekipo. Pod novo skladbo se ponovno podpisujeta člana uveljavljene skupine Zvita Feltna Blaž Gec in Žan Janežič, pri čemer je Blaž prispeval glasbo, Žan pa sodeloval pri pisanju udarnega besedila. Za produkcijo in aranžma je zopet poskrbel Blaž Hribar v sodelovanju z Gecom, videospot pa je tokrat delo Luka Zailaca.

»Spot smo snemali v Novi Gorici, na obali v Izoli, na krasu v Dutovljah, ter nekaj tudi v Goriškem zamejstvu. Snemali smo 5 dni, najprej sami, zadnji dan pa se nam je pridružila še celotna igralska zasedba. Res smo bili presenečeni nad odzivom. Punce so prišle iz cele Slovenije in k sreči takrat še ni bilo policijske ure, saj drugače nekaterim ne bi uspelo pravočasno priti domov« nam je zaupal Patrik.

Rudi Leskovec
foto: Menart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button