DružabnoNovice

Ina Shai – Touch (live)

Originalna skladba Touch je nežna, zapeljiva in vsebuje veliko elektronskih elementov. V live verziji pa lahko slišite njeno drugo plat – in v njej tudi drugo Ino. V njej je več emocij, bolj se začuti besedilo in pristna, bandovska energija. Eden izmed ljubših delov ustvarjanja in izdajanja glasbe je za Ino ravno nastopanje v živo, kjer se lahko prepusti toku glasbe in nobena verzija ni enaka drugi. Zato so njene skladbe zadnje mesece vedno predstavljene najprej v svoji originalni različici, nato še v svoji živi: Ta svoboda, ki si jo dovolim na odru ali ko ustvarjam je tisto, kar daje glasbi pravi čar.

Zato mi je zelo pomembno, da lahko tudi skladbo Touch predstavim v bolj surovi, prvinski obliki, brez nekaterih elementov, ki jo ima njena studijska verzija. In moram priznati, da sem bila tudi sama presenečena nad tem, kako je skladba izpadla. Z bendom namreč nismo vadili pred snemanjem, vse se je zgodilo tam, na mestu, v dveh ali treh poskusih, in mislim, da se lahko začuti, da smo vsi res uživali in se prepustili toku, pravi Ina Shai, ki je trenutno sredi snemanja svojega novega albuma.

Ti. live performance video je bil (tako kot live verzija pesmi Queen) posnet v legendarnem studiu Konk v Londonu, pod taktirko pianista Andrewa Yeatsa, ki redno sodeluje s svetovno znanimi izvajalci, kot so Callum Scott, Sam Fischer … ter producenta in avdio inženirja Charlieja Thomasa, ki je sodeloval z izvajalci kot so Paul McCartney, Ella Henderson, One Direction, Pink Floyd, Little Mix idr.

Rudi Leskovec
foto: Ina Shai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button