DružabnoNovice

Imperij – Tisoč besed

Skupina Imperij, ki deluje že od leta 2014, s tretjim albumom Tisoče svetov potrjuje svoj prepoznaven zvok in žanrsko usmeritev, ki jo je začrtala že pri prvih dveh studijskih izdelkih, vendar ju tokrat postavlja na povsem novo, do sedaj še neslišano raven.

Tokrat so nam Imperij pripravili še videospot za optimistični singel Proti soncu, ki spremlja izid tretjega albuma. Videospot je posnel Marko Duplišak, v zgodbi pa je zaigrala Ana De Domizio.

 

Album Tisoče svetov so posneli v začetku letošnjega leta v studiu Beartracks v Kočevju. Že v procesu ustvarjanja in še posebno za mešalno mizo jih je vodil izvrstni producent Robi Bulešić. Ta je izpilil zvok Imperija, da zveni sodobno, obenem udarno in spevno kot še nikoli do sedaj. Melodičnim vokalnim linijam, neobičajnim sozvočjem in nemalokrat brezkompromisno težkemu instumentalu 5-članske zasedbe je pridodal bistveno več mehkobe in sodobnih zvokov klaviatur, kot so jih poslušalci vajeni iz prvih dveh plošč.

Proces ustvarjanja je bil tokrat močno zaznamovan z epidemijo in z njo povezanim dogajanjem. Na račun različnih ukrepov se je ustvarjalno obdobje zasedbe nekoliko podaljšalo in prav tako kot mnoga podjetja, je tudi Imperij kar nekaj časa delal le na daljavo. Časa za ustvarjanje je bilo veliko in v tem času se je nabralo mnogo idej, ki jih je nato igranja željan band hitro oblikoval v zaključeno celoto.

Tudi ko je prišlo na vrsto snemanje, ni šlo brez težav, saj so jim enkrat več ponagajali protikoronski ukrepi in jim za več mesecev odložili odhod v studio. Tudi to skupine ni ustavilo, v vmesnem času so pesmi še dodatno izpopolnili in sedaj samo še nestrpno pričakujejo, da bodo lahko javnosti predstavili svoj najnovejši izdelek.

Rudi Leskovec
foto: Dallas

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button