DružabnoNovice

Harmonk’N’Roll – Poka

Fantje iz skupine Harmonk’N’Roll so že pravi stari mački slovenske glasbene scene. Poznani predvsem po svoji neuničljivi energiji in odrski karizmi, s svojo glasbo Slovence zabavajo že 15 let. V tem času se lahko pohvalijo z neštetimi hiti, ko so Mini kikl’ca, Kaj bi se sekiral, Ivanka rada sanka, »Ena na milijon« in mnoge druge. Z menjavo članov in prihodom simpatične pevke Barbare Novak, je tako napočil čas za novo poglavje v njihovi karieri, katerega začenjajo s svežo žur skladbo POKA!

»Nastala je dokaj spontano. Vedno, ko se spravim k pisanju se posnamem s kitaro in nato pošljem ostalim v poslušanje ter se tresem ali bo v redu ali ne« v smehu razloži Boštjan. Kot pravi, pesem tokrat govori o razigranem in sveže zaljubljenem paru, ki drug drugemu pojeta, kako od njune ljubezni vse poka … tako v glavi kot srcih. »Prepričani smo, da smo že vsi kdaj doživeli točno ta občutek!« še dodajo.

Pesem sta napisala Boštjan Kokalj kot avtor besedila in melodije ter Damjan Pančur kot soavtor melodije in aranžer, s katerim sta sodelovala že pri skladbi Ljubica.

»Gre za res poskočno pesem, ki te prav sili k temu, da bi zaplesal in zraven na ves glas zavpil »Poka, poka«. To se je tudi dogajalo, ko smo jo prvič komu pokazali. Največ komentarjev, ki smo jih dobili je, da se pesmi enostavno ne moraš naveličati. In tudi sami se je nismo.«

Skladba je dobila tudi svojo video zgodbo, ki so jo člani skupine posneli z videoprodukcijsko ekipo Videco, pod taktirko Andraža Glihe. »Želeli smo poudariti, kako pomembni so veliki koraki, kot na primer selitev v skupno stanovanje, v naših življenjih« razložijo. V njem poleg žurerskega dostavljavca pic Žige Tominca in energične ekipe Harmonk’N’Roll tokrat nastopa tudi simpatičen mlad par (Karmen Trnjak in Alex Stare).

Rudi Leskovec
foto: Menart

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button