DružabnoNovice

Hamo & Tribute 2 Love – Zato ker je mraz

Hamo & Tribute 2 Love predstavljajo novo skladbo Zato ker je mraz.

Ko se znajdemo v krizi je potrebno iskati enostavne rešitve. In največkrat so odgovori bolj enostavni od vprašanj. Zato ker je mraz je enostaven odgovor na vprašanja podhlajenega duha, je mantra za februarsko depresijo, ki si jo gre ponavljati iz dneva v dan, dokler nam volje ne ogreje pomlad. ‘Zato ker je mraz’ je luč, ki nam kaže izhod iz teh tečnih časov.

”Ko se znajdemo v temi, je za pot iz nje treba iskati enostavne rešitve. Zato ker je mraz ni himna za depresivce, ampak poskuša biti enostavna rešitev. Sam se velikokrat znajdem v temnih obdobjih, a sem z leti razvil logiko, ki me pripelje nazaj. Kot zaprisežen racionalist poenostavim problem do te mere, da ga znam rešiti: če je tema, prižgem luč, če je mraz, se oblečem; če sem osamljen, si najdem družbo. Včasih je rešitev enostavna, drugič manj. Včasih  pa iz teme nastane super komad,” o skladbi pravi Matevž Šalehar Hamo.

In izhod iz teme so Hamo & Tribute 2 Love želeli prikazati tudi v videospotu za skladbo Zato ker je mraz. V njem glavno vlogo, tako kot pri Vse lepo za vse ponovno prevzema Buco. Temen začetek spota se hitro prevesi v svetlega, saj se protagonist odloči, da svoje žalosti ne bo utopil v kozarcu, ampak poišče muziko, ki mu vrne nasmešek na obraz. ”Spot je tako enostaven kot problem, ki ga rešuje komad, in mislim, da smo s sliko to lepo zaokrožili,” dodaja Hamo.

Rudi Leskovec
foto: Hamo&T2L

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button