DružabnoNovice

Flirrt – Kako si kaj?

Kako si kaj? je nova pesem skupine Flirrt, ki letos praznuje četrt stoletja ustvarjanja. In kako se ima bend, ki je vtisnjen v DNK slovenske popularne glasbe, po 25. letih? “Zdaj smo odlično. Priznam pa, da se je vmes večkrat zgodilo, da smo bili vse prej kot odlično. Konec koncev sem leta 2003 zapustil bend. Šest let zatem smo se vrnili. Potem sem ob menjavi nekaterih članov leta 2018 spet skoraj obupal. Javnosti tudi ne ve, da je Flirrt skoraj nehal delovati aprila 2018. A potem so prišli Štefan, Matjaž, Domen in Klemen ter mi vrnili upanje v moj glasbeni dom, kar Flirrt zagotovo je,” povzame razgibanega četrt stoletja obraz, pevec in avtor skupine, Rok Lunaček.

“Zares smo v dobri formi. Pa tudi naša publika je. Koncerti so polni, ljudje pojejo z nami ves čas na ves glas in res smo srečni, da imamo tako dobro občinstvo. Novo in tisto, ki z nami potuje že 25 let. Ogromno nostalgije je na nastopih. Hvaležni smo za vse lepo. Nekoč smo drugače gledali na uspeh; danes se zavedamo, da priljubljenost pride in gre. Muzika pa ostaja. In prav naša muzika je tista, ki je in bo preživela test časa.”

Kako si kaj je poklon koncu 90. let. Flirrt so takrat nastali, dosegli skoraj vse, kar se je dalo v tistem času, polnili dvorane in s takratnimi albumi ter hiti kot Romeo in Julija, V mojem telesu, Ko je ni, Njena balada, Ona, Poljubi me, Prvič, Inja, Jutranji striptiz … zatresli glasbeno sceno, ko so postali polularni takoreč čez noč.

Lunaček tako pravi o skladbi in novem svežem vetru, ki je v zadnjih letih zavel v skupini: “Kako si kaj? je zelo Flirrt komad. Dober kitarski rif, udaren refren in neka preprosta izkušnja življenja. V 90. letih smo veliko komadov delali v tej smeri. Priznam, da sem malce pogrešal tovrstno muziko. Mislim, da smo to mi. Nismo pa le to. Pripravljamo album. Po dolgem času pristen pop album. A velikokrat sem že kaj napovedal, pa se potem tega nismo držali. Muzika je popotovanje. Vsaka postaja ima drugačne ljudi in drugačno ponudbo. Mi le gostujemo. Iz tistih čustev, ki so na voljo v danem trenutku, skušamo naredit, da nam je lepo.”

Rudi Leskovec
foto: Flirrt

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button