DružabnoNovice

Ehrana ponovno v domačih rokah

Aplikacija pričela delovati tako na spletu kot androidnih in iOS napravah.

Po slabem mesecu negotovosti po odhodu enega izmed dveh ponudnikov storitve dostave se na vso srečo niso uresničili črni scenariji monopolizacije slovenskega trga, kjer bi monopolist tako gostincem kot uporabnikom lahko pričel zaostrovati pogoje sodelovanja in uporabe ter jih prilagajati svoji poslovni viziji. V Slovenijo se je vrnila storitev, ki smo jo nekoč dobro poznali in cenili, saj smo jo vzeli za domače podjetje, ki so ga z znanjem in lastnimi viri razvili mladi inovativni posamezniki.

Da se nekaj kuha in da zaposleni v podružnici španskega podjetja ne mislijo vreči puške v koruzo, je postalo jasno, ko se je pred tedni na spletu ponovno pojavila stara spletna stran ehrana.si. Matic Šubic je bil zraven, ko je ehrana rasla. Bil je del ekipe, ki je vodila tako ehrano kot Glovo. Nato je z lastnimi prihranki od njih odkupil blagovno znamko in le to na trg ponovno vrnil. Pri tem mu ob strani stojijo prijatelji in sodelavci, največ zagona pa so mu dali klici mnogih gostincev pa tudi uporabnikov po vrnitvi originalne storitve ehrana. Zaveda se, da so majhen igralec na skoraj monopolnem trgu, a v tem vidi tudi priložnosti.

»Ob zaprtju Glova sem od gostincev, uporabnikov, (nekdanjih) zaposlenih in prijateljev prejel ogromno telefonskih klicev s pozivi o vrnitvi ehrane na trg. To je bil glavni razlog, da sem se odločil za odkup blagovne znamke in ponoven zagon nekoč med uporabniki priljubljene in cenjene lokalne storitve,« je povedal Šubic.

Novo podjetje vodi izkušena ekipa, ki je bila vrsto let dejavna na trgu dostave hrane. Poleg poudarka, da je ehrana slovensko podjetje, priložnost vidijo v prilagajanju spletne in mobilne aplikacije potrebam lokalnih gostincev in uporabnikov ter jo z njimi sooblikujejo. Že zdaj imajo največjo ponudbo za imetnike študentskih bonov pa vendar je to šele začetek. Zavezujejo se, da bodo poleg izvajanja izredno zanesljive storitve, skrbeli za nizke cene dostave ob sočasni skrbi za pravične dolgoročne pogoje sodelovanja z gostinci ter ponudili največjo pokritost dostave hrane v Sloveniji. Prav tako pa zagotavljajo odlično uporabniško izkušnjo tudi zato, ker uporabnikom omogočajo izjemno hitro pomoč, za kar so pripravili elektronski naslov info@ehrana.si, kjer so odzivni tekom celotnega časa delovanja gostinskih obratov.

Uporabniki dostavo naročijo na spletni strani ehrana.si ali si na telefon z operacijskim sistemom Android iz trgovine Play naložijo mobilno aplikacijo. Prav tako je sedaj na voljo že tudi različica za Applove naprave s sistemom iOS.

Zaradi dogajanja okoli odhoda dosedanjega lastnika in razmeroma hitrega ponovnega prihoda na trg so prilagodili poslovni model. Ta za enkrat temelji na posredovanju naročil restavracij in lokalov z lastno dostavo. Nadaljnji koraki bodo odvisno od uspešnosti modela, rasti podjetja in finančnih zmožnosti ter razmer in zahtev trga. Kljub temu so cilje postavili zelo visoko. Z možnostjo dostav želijo pokriti čim več Slovenije, tudi podeželja – do konca leta pričakujejo sto tisoč registriranih uporabnikov, več kot tisoč naročil dnevno in več kot 120 v storitev vključenih restavracij.

»Trenutno je aktivnih že več kot 70 gostinskih obratov, medtem ko je potrjenih že okoli sto, a se vse dogaja tako hitro in intenzivno, da jih tako hitro ne gre vzpostaviti na obeh spletni in mobilni platformi, jih je pa vsak dan več,« pravi Šubic.

Ehrana je tudi največji ponudnik dostave na študentski bon. »Brez študentov ni ehrane,« pravi Matic in dodaja, da je ehrana tako tudi nastala. Nizko ceno storitev in hitro dostavo cenijo tudi študenti, zato ne preseneča, da so ehrano podprli tudi na novinarskem srečanju. Ehrana je vedno bila ključni partner v zagotavljanju hitrih, zanesljivih in dostopnih dostav hrane, kar je še posebej pomembno za študente, ki pogosto nimajo niti veliko časa niti sredstev za pripravo obrokov. Študenti so tako ponovno dobili dostop do raznolike ponudbe dostave hrane po ugodnih cenah, kar nedvomno izboljšuje kakovost študentskega življenja, da se lažje osredotočijo na svoje študijske obveznosti. Poleg tega ehrana ustvarja nova delovna mesta tudi na študentsko napotnico ter ob tem priložnosti za dodatne zaslužke, kar je še posebej pomembno v času, ko je finančna stabilnost za mnoge študente izziv.

Rudi Leskovec
foto: eHrana

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button