DružabnoNovice

Divja robotka (The Wild Robot)

»Da bi preživeli, moramo včasih postati več kot to, za kar smo bili ustvarjeni.«

Oktobra na velika platna prihaja zgodba o robotki, ki pristane na nenaseljenem otoku in se prilagaja na okolje in življenje z živalmi v animirani drami z naslovom Divja robotka. Iz studia DreamWorks Animation prihaja nova priredba literarne senzacije, priljubljene in nagrajene uspešnice avtorja Petra Browna Divja robotka, ki jo je režiral Chris Sanders, kot tudi napisal scenarij. Svoje glasove animiranim likom posodijo Lupita Nyong’o, Pedro Pascal, Catherine O’Hara, Bill Nighy, Kit Connor, Stephanie Hsu, Mark Hamill, Matt Berry in Ving Rhames. Animirana drama Divja robotka prihaja na redni spored v kinematografe 17. oktobra 2024.

O zgodbi

Epska pustolovščina sledi potovanju robota – ROZZUM 7134, na kratko “Roz” – ki doživi brodolom na nenaseljenem otoku in se mora naučiti prilagoditi okolju, postopoma pa gradi odnose z živalmi in postane posvojitelj osirotele goske.

V animirani pustolovščini je svoj glas robotki Roz posodila oskarjevka Lupita Nyong’o (Mi, franšiza Črni panter), nominiranec za emmyja in zlati globus Pedro Pascal (The Last of Us, The Mandalorian) je lisjak Fink, dobitnica emmyja Catherine O’Hara (Schitt’s Creek, Best in Show) je oposum Pinktail, nominiranec za oskarja Bill Nighy (Living, Pravzaprav ljubezen) kot goska Longneck, Kit Connor (Heartstopper, Rocketman) kot goska Brightbill in nominiranka za oskarja Stephanie Hsu (Vse povsod naenkrat, uspešnica tega poletja Kaskader) kot robot Vontra, ki se bo prepletal z Rozinim življenjem na otoku. Za film svoje glasove posodijo tudi popkulturna ikona, ki je prejela emmyja, Mark Hamill (franšiza Vojna zvezd, The Boy and the Heron), Matt Berry (What We Do in the Shadows, franšiza SpongeBob Movie) ter dobitnik zlatega globusa in nominiranec za emmyja Ving Rhames (filmi Misija: Nemogoče, Šund).

Scenarij za močno zgodbo o odkrivanju samega sebe, vznemirljivo raziskovanje mostu med tehnologijo in naravo ter ganljivo raziskovanje tega, kaj pomeni biti živ in povezan z vsemi živimi bitji, je napisal in režiral trikratni nominiranec za oskarja Chris Sanders—scenarist in režiser animacije studia DreamWorks Animation Kako izuriti svojega zmaja, Krudovi in Disneyjev Lilo in Zverca—produciral pa je Jeff Hermann (Mali šef 2: Družinski posli od studia DreamWorks Animation in koproducent franšize Kung Fu Panda).

Ilustrirana knjiga za osnovnošolce Divja robotka Petra Browna je bila prvič objavljena leta 2016, postala fenomen in se povzpela na prvo mesto na seznamu uspešnic New York Timesa. Knjiga je od takrat navdihnila trilogijo, ki zdaj vključuje The Wild Robot Escapes in The Wild Robot Protects. Brownovo delo pri seriji Divja robotka in njegove druge knjižne uspešnice so mu prinesle številne nagrade in priznanja.

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button